"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2794 %-0.02
37,0574 %0.15
2.288.719 %-0.846
2.995,41 0,09
Ara
İşçi Haber Ekonomi Dolar güne nasıl başladı? İşte 21 Ağustos 2024 güncel fiyatlar...

Dolar güne nasıl başladı? İşte 21 Ağustos 2024 güncel fiyatlar...

Doların yükselişi devam ediyor mu? Euro ve dolarda son durum ne? İşte piyasadaki güncel fiyatlar...

Dolar kuru, çarşamba gününe 33,84 TL seviyesinde başlarken, euro kuru 37,69 TL'den işlem görmeye başladı.

TÜRKİYE VE DÜNYADA EKONOMİK GELİŞMELER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün açıkladığı kararında politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Piyasalar ise cuma günü gerçekleşecek olan Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasına odaklandı. 

Merkez Bankası, beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 50'de koruyarak sıkı para politikası duruşunu devam ettirdi. Karar metninde, "enflasyonda belirgin bir bozulma görülmesi halinde politika duruşunu sıkılaştıracağı" ifadesi yer aldı.

TCMB, temmuz ayında enflasyonun önceki aya göre sınırlı bir artış gösterdiğini vurgularken, üçüncü çeyrekte yurt içi talebin yavaşlamaya devam ettiğini ve talep kaynaklı enflasyonist baskıların azaldığını belirtti. 

Merkez Bankası'nın bu kararında şahin bir tutum sergilediği, ana enflasyondaki düşüş eğilimi nedeniyle gündeme gelen "eylül ayında faiz indirimi" beklentilerini önlediği görülüyor. Enflasyonda belirgin bir bozulma olması halinde politika duruşunun sıkılaştırılacağı ifadesinin karar metninde yer alması, eylül ayındaki faiz indirimi beklentilerini zayıflattı.

Küresel piyasalarda ise gözler Jackson Hole toplantısına çevrildi. Cuma günü yapacağı konuşmada Jerome Powell'ın ekonomik görünüm hakkında değerlendirmelerde bulunması ve faiz indirimine yönelik sinyaller vermesi bekleniyor.

Piyasalar, Fed'in eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağını öngörüyor. Ayrıca, bugün Fed'in faiz kararıyla ilgili tutanakların açıklanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *