"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Ekonomi Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Ekonomistlerden çarpıcı tahminler!

Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Ekonomistlerden çarpıcı tahminler!

Ekim ayı için Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz ay faizleri beklentiler doğrultusunda sabit tuttu. Peki, TCMB'nin ekim ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz oranları ne olacak? İşte bu konudaki tahminler…

Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı için gözler TCMB'ye çevrildi. Geçtiğimiz ay faizleri beklentiler doğrultusunda sabit tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın, bu ay faiz indirimine gideceği yönünde konuşmalar yapılıyor. Peki, TCMB'nin faiz kararı ne olacak?

TCMB'nin faiz kararı! Ekonomistler tek tahminde birleşti |  Karadenizgazete.com.tr

TCMB EKİM AYI FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

TCMB'nin Ekim ayı faiz kararı 17 Ekim Perşembe günü düzenlenecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında duyurulacak. Bu toplantıya yönelik beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi.

AA Finans'ın düzenlediği beklenti anketine katılan tüm ekonomistler, Ekim ayında Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmasını öngörüyor.

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? 2024 Ekim TCMB faiz  kararı ne olur? - Haber 7 GÜNCEL

YIL SONU FAİZ BEKLENTİSİ

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 47,50 olarak belirlendi. Ayrıca, ekonomistlerden 5'i yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, 7'si ise yüzde 47,5 olacağını öngörüyor.

Faiz kararı yarın açıklanıyor, Merkez Bankası duyuracak! İşte tahminler -  Ekonomi Haberleri

Ekim ayı Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde de faiz beklentileri değişmedi ve yüzde 50 seviyesinde sabit kalacağı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *