"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2404 %0.06
37,0374 %0.02
2.309.999 %-0.502
3.025,15 1,10
Ara
İşçi Haber Ekonomi Emekli aylıklarına zam yolda mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı

Emekli aylıklarına zam yolda mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan emeklilere sevindirici haber geldi. Emekli aylıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Temmuz'da yeni bir değerlendirme olacaktır mutlaka." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV canlı yayınına katılarak  gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

Yılmaz, emeklilerin heyecanla beklediği maaş zammı konusunda flaş açıklamada bulundu. Emeklilerin zam taleplerine ilişkin gelen soruyu cevaplayan Yılmaz, "Temmuz'da yeni bir değerlendirme olacaktır mutlaka" diyerek, yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda belirgin düşüş yaşanacağını belirtti.

EMEKLİ SAYISI 16 MİLYONU AŞTI

Yılmaz, her zaman emeklilerin yanında olduklarını belirterek, emekli sayısının 16 milyonu aştığını aktardı.

Devamında ise Yılmaz, şu ifadelere yer verdi: 

"Her zaman emeklimizin yanında olduk, elimizden gelen tüm imkanları kullandık. Geçenlerde yaptığımız düzenlemelerle, kanuni artış oranlarına ilave yaptığımız düzenlemeler, 300 milyar lira civarında bir tutar oluşturdu. Sayı fazla olunca yaptığınız düzenlemelerin etkisi de daha yüksek oluyor. Bayram ikramiyesi, yılbaşında 6 aylık oranın SGK'lılar için de yüzde 50'ye çekilmesi, asgari emeklilik uygulaması gibi hususlarla 300 milyar lira civarında bir kaynağı tahsis ettik.

Depremin yükünü ve birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir döneme rağmen bütçemizi sonuna kadar zorlayarak emeklilerimizin yanında olmaya çalıştık. Buna rağmen emeklilerimizin sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu sıkıntıların da farkındayız. Bu son yaptığımız artış da 6 aylık bir artıştı. OVP'de beklediğimiz enflasyon rakamı yüzde 36 olduğu halde yüzde 50 civarında 6 aylık bir artış yaptık. Temmuz'da yeni bir değerlendirme olacaktır mutlaka. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizin sıkıntıları bizim için öncelikli bir konu olacaktır diye inanıyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *