"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi Emeklilik sistemi kökten değişiyor: Çifte maaş müjdesi mi geliyor?

Emeklilik sistemi kökten değişiyor: Çifte maaş müjdesi mi geliyor?

Emekli maaşlarında enflasyonun etkisini hafifletmek için yeni adımlar atılıyor. TBMM'de ileriki dönemde görüşülecek düzenlemelerle emeklilik maaşı hesaplama yönteminin güncellenmesi ve 2024-2025 yıllarında emekli olacaklar arasındaki maaş farklarının yeniden ele alınması hedefleniyor.

En düşük emekli maaşını iyileştirmeye yönelik formüller üzerinde çalışmalar devam ediyor. Üç dönemli maaş hesaplama sisteminde değişiklikler konuşulurken, prim gün sayısının maaşlara etkisinin artırılması planlanıyor. Yeni paket, prim ödemelerinin yanı sıra çalışma süresinin de maaşların artışında önemli bir rol oynayacağını gösteriyor.

ÇİFTE MAAŞ MÜJDESİ gündemde

Sabah Gazetesi’nden elde edilen bilgilere göre, Meclis’e sunulacak olan emeklilik paketiyle üç aşamalı maaş bağlama sistemi ve yenilenen emeklilik koşulları öngörülüyor. Yeni düzenlemeyle birden fazla maaş alma imkânı ortaya çıkabilir.

PRİM GÜNLERİNİN MAAŞLARA KATKISI ARTACAK!

Prim gün sayısının ve çalışma süresinin emekli maaşı hesaplamasında daha büyük bir rol oynayacağı bildiriliyor. Kök ve taban maaş ayrımının kaldırılmasıyla emeklilik şartları yeniden düzenlenecek. Yasa yürürlüğe girdiğinde ise yeni emeklilik koşulları geçerli olacak.

EMEKLİLİK YERİNE ÇALIŞMAYA TEŞVİK

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında geliştirilen emeklilik reformu Meclis gündemine taşınıyor. Düzenlemenin ayrıntıları tamamlayıcı emeklilik sisteminin de uygulamaya gireceğini ve emeklilik yerine daha çok çalışmaya teşvik edecek bir yapı oluşturulacağını işaret ediyor.

KÖK VE TABAN MAAŞ FARKI ortadan KALKIYOR mu?

Düzenlemelerle birlikte prim gün sayısı fazla olanların maaşları daha yüksek olacak. Adil bir emeklilik sistemi hedeflenirken, kök ve taban maaş arasındaki fark ortadan kaldırılacak.

DEVLET VE İŞVERENDEN EK KATKI!

Tamamlayıcı emeklilik sistemi çerçevesinde işveren ve devlet katkıları devreye girecek. Bu yapı mevcut sigortalıların yanı sıra yeniden çalışmaya başlayan emeklileri de kapsayarak ikinci bir maaş alma fırsatı sağlayacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *