"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Ekonomi Enflasyonun önündeki engel kalkıyor: Bakan Şimşek yıl sonu beklentisini açıkladı

Enflasyonun önündeki engel kalkıyor: Bakan Şimşek yıl sonu beklentisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyondaki belirgin iyileşmenin ardından yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 43,1'e düştüğünü duyurdu.

Şimşek, "Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz. Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız." şeklinde açıklamada bulundu.

Şimşek, sosyal medya aracılığıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylül ayına ait "piyasa katılımcıları anketi" sonuçlarını değerlendirerek, enflasyon beklentilerindeki olumlu değişimin program hedeflerini desteklediğini vurguladı. Yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 43,1'e gerilediğine dikkat çekti.

Ayrıca, 12 ve 24 ay sonrasına ait enflasyon beklentilerinin sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 olarak düştüğünü belirten Şimşek, yıllık enflasyonun son üç ayda 23,5 puan gerilediğini ve eylül ayında yüzde 50'nin altına inmesinin beklendiğini açıkladı.

2024 yılı için yüzde 4,9 seviyesindeki bütçe açığını milli gelire oranla gelecek yıl yüzde 3,1'e düşürmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, "Böylece mali disiplin dezenflasyona güçlü destek sağlayacak. Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz. Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *