"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2428 %0.06
37,0591 %0.09
2.296.982 %-0.352
3.018,88 0,89
Ara
İşçi Haber Ekonomi Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı: Memur ve memur emeklisi 2025'te ne kadar zam alacak?

Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı: Memur ve memur emeklisi 2025'te ne kadar zam alacak?

Eylül ayında açıklanan enflasyon verileri, memur ve emekli maaşlarını doğrudan etkileyecek. TÜİK’in yüzde 2,9 olarak duyurduğu eylül enflasyonu, 6 aylık enflasyon farkının yüzde 16-17 seviyelerine ulaşabileceğini gösteriyor. Memurlar, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacak. Ancak enflasyonun seyri, maaş artışlarını belirlemede kritik bir rol oynayacak.

Eylül ayında açıklanan enflasyon verileri, memur ve emekli maaşlarını doğrudan etkileyecek önemli değişimlere işaret ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyonunu yüzde 2,9 olarak duyurdu. Bu durum, önümüzdeki dönemde maaş zammı beklentilerini şekillendirecek.

Enflasyon Memur Zam

ENFLASYONDA 3 AYLIK KÜMÜLATİF FARK

CNN Türk’e açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, 3 aylık enflasyonda kümülatif farkın yüzde 8,92 olduğunu belirtti. Bayram, eğer enflasyon önümüzdeki 3 ayda 2,5 civarında gerçekleşirse, 6 aylık enflasyon farkının yüzde 16-17 civarında olabileceğini ifade etti.

MEMURLARIN ZAM HESAPLAMALARI

Toplu sözleşme ve enflasyon farkına göre zam alan memurların maaşları, bu hesaplamalar doğrultusunda belirlenecek. Eğer son 6 ayın enflasyonu yüzde 16 olarak gerçekleşirse, memur ve memur emeklileri yüzde 11 enflasyon farkı alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağkur emeklileri ise, enflasyon farkını doğrudan alacaklar.

Enflasyon Memur Zam1

2025'TE MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE ZAM

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Temmuz ayında memurlar, yüzde 10'luk bir sözleşme zammı aldı. Bu oranın üzerinde bir enflasyon farkı alacak olan memurlar, ayrıca sözleşmeden kaynaklı yüzde 6'lık bir zam da elde edecek. Memurların enflasyon farkı alabilmesi için en az yüzde 0,99'luk bir enflasyon artışının daha gerçekleşmesi gerekiyor.

Bu veriler, memurların ve emeklilerin gelecek dönemde alacakları maaşların belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak. Enflasyon rakamlarının seyrine göre, maaş zammı beklentileri de şekillenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *