"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Ekonomi Fed'in faiz indirimi kripto piyasasını canlandırdı: Bitcoin 63 bin doları aştı

Fed'in faiz indirimi kripto piyasasını canlandırdı: Bitcoin 63 bin doları aştı

Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında Bitcoin, 63 bin dolar seviyesini aşarak piyasalarda olumlu bir etki yarattı. Diğer kripto paralar da bu gelişmeden destek alarak önemli değer kazançları sağladı.

Bitcoin (BTC), Fed gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından 63 bin dolar seviyesini geçti. Bu karar, yatırımcıların güvenini artırarak kripto para birimlerinin fiyatlarını yükseltti. Bitcoin, gün içinde yüzde 4,22 artışla 62,521.19 dolara yükseldi.

Ethereum (ETH) da yüzde 5,2 artışla 2,428.37 dolara yükseldi. Solana (SOL) ve BNB gibi diğer kripto paralar da önemli kazançlar elde etti. Ancak, birçok analist bu yükselişin kısa vadeli olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ KRİPTO PARA VE RİSKLİ VARLIKLARA OLAN İLGİYİ ARTIRDI

Fed’in yıl sonuna kadar medyan gösterge faizlerini yüzde 4,4’e düşüreceği beklentisi, kripto para ve riskli varlıklara olan ilgiyi artırdı. Maelstrom’dan Arthur Hayes, faiz indiriminin kısa bir piyasa rallisi yaratabileceğini, ancak daha derin ekonomik sorunları ortaya çıkarabileceğini belirtti. "Faiz oranlarını düşürmeye devam ederlerse, enflasyon dördüncü çeyreğe kadar hızlanacak," dedi.

Almanya'nın en büyük borsa operatörünün yan kuruluşu Crypto Finance, Commerzbank ile bir anlaşma imzalayarak, İsviçre’deki Zürcher Kantonalbank’ın ardından kurumsal müşterilere ticaret hizmetleri sunmayı hedefliyor. Bu işbirliği, Bitcoin ve Ethereum ticaretine odaklanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *