"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5467 %0.18
36,0147 %-0.62
3.371.016 %-1.644
3.005,46 1,47
Ara
İşçi Haber Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: "Projenin maliyeti 1 milyar 800 milyon lira"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: "Projenin maliyeti 1 milyar 800 milyon lira"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Pamukluk Barajı'nın milli ekonomiye katkısının 500 milyon lira olacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kentteki programları kapsamında, Tarsus ilçesindeki Pamukluk Barajı'nı ziyaret etti, burada DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'den bilgi aldı. Nebati, gazetecilere, barajın 135 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek 4'üncü barajı olduğunu söyledi. Barajın çok konforlu olduğunu aktaran Bakan Nebati, şöyle devam etti:

181 bin dekarlık alanı sulayacak

"Barajın milli ekonomimize de katkısı 500 milyon lira olacak. Projenin maliyeti 1 milyar 800 milyon lira. Su depolama kapasitesi de 282 milyon metreküp. Yani 25 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alana kapsıyor. Barajın 3 özelliği var. Elektrik üretiyor. İçme suyu ve sulama. 181 bin dekarlık alanı sulayacak. Bu Mersin için çok önemli, getirileriyle çok farklı bir noktaya gelecek."

Nebati, barajın 80 milyon kilovat saat enerji üreteceğini belirterek, yani projeyle ortalama 22 bin kişilik bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayacağını dile getirdi. Barajın geniş bir alanı sulayacağını aktaran Nebati, şöyle konuştu:

"Toroslar'da, Mezitli'de, Yenişehir'de, Akdeniz'deki yerleşim yerleriyle Tarsus ilçesindeki 15 yerleşim alanına da içme suyunu gerçekleştirmiş olacak. Bu şu demektir; Türkiye'de ve Mersin'de önümüzdeki 2060 yılına kadar su ihtiyacı, içme su ihtiyacı tamamen karşılanmış olacak. 127 milyon metreküplük bu içme suyu isale hattı DSİ üzerinden yapılacak. Büyükşehir Belediyesi de eğer bu konuda bir katkı verirse arıtma tesisinde gerçekleştirirse, çok kısa bir süre içerisinde isale hattı için kaynağı hazır ve projelendirilmiş bu alanda hemen ihaleye çıkabiliriz."

Baraj sayesinde bölgede yılda iki defa ürün alınabileceğini ve sera yetiştiriciliğinde de önemli katkı sağlayacağına değinen Nebati, çalışmayla tropikal meyvelerde ciddi artış yaşanacağını vurguladı. Nebati, hizmetleri masa başında değil yerinde incelediklerine belirterek, ihtiyaç olan alanlarda hızlı bir şekilde çalışmaya başladıklarını sözlerine ekledi. Bakan Nebati, daha sonra fotoğraf makinesiyle baraj manzarasının çekimini yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *