"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5087 %0.13
36,4694 %0.3
3.362.972 %2.933
2.956,78 0,74
Ara
İşçi Haber Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan lüks yat ve tekne satışlarına sıkı takip

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan lüks yat ve tekne satışlarına sıkı takip

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "çok kazanan ancak az vergi veren" mükelleflere yönelik denetimlerini artırdı. Bu çerçevede, lüks yat ve tekne satışlarını incelemeye alarak, 2021-2023 döneminde bu satışlardan kaynaklanan 1,4 milyar liralık vergi kaybını tespit etti.

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, yüksek gelir elde eden ve lüks tüketim yapan ancak buna uygun vergi ödemeyen mükellefleri titizlikle takip ediyor. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin bir parçası olarak, özellikle turizm bölgelerindeki lüks harcamalar üzerinde duruluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan alınan verilerle uluslararası bilgi değişiminden elde edilen bilgiler, Gelir İdaresi’nin verileriyle karşılaştırılarak inceleniyor. 2021-2023 yılları arasında yapılan özel tekne ve yat satışlarının büyük kısmında yüksek vergi kaybı tespit edildi. Bu üç yıl içinde 45 binden fazla özel tekne ve yat satışı gerçekleşti.

Gelir İdaresi, bu lüks taşıtların sigorta ve kasko değerlerini de analiz ederek, satışların gerçek bedeli ile beyan edilen değerler arasında büyük farklar bulunduğunu saptadı. İlk tespitlere göre, bu mükellefler arasında 15 bin gerçek kişi ve 1527 şirket, toplamda 1,4 milyar liralık kayıt dışı hasılat oluşturdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Çok kazanan ancak az vergi verenlerin kapısını çalmaya devam ediyoruz. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz sektör sektör genişliyor. İncelemeler sonucunda satış bedellerini düşük gösterenlerden gerekli vergi ve cezalar talep edilecek" dedi. Bakan Şimşek, yeni denetim yöntemlerinin de devreye alınacağını belirterek, vergi kaybının önlenmesi ve adaletin sağlanması için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *