"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi Hükümetten yeni yasa hazırlığı: Artık vergilendirilecekler!

Hükümetten yeni yasa hazırlığı: Artık vergilendirilecekler!

Öğrenilenlere göre hükümet, yeni torba yasada kayıt dışı çalışan motokuryeleri vergilendirmek amacıyla yasa hazırlığında.

Ekonomim'de yer alan habere göre 2025 yılı başından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemenin amacının kayıt dışı çalışmayı azaltmak, vergi gelirlerini artırmak ve motokuryelerin haklarını korumak olduğu belirtildi. 

HESAP ÜZERİNDEN TAHSİL ETMELERİ GEREKECEK

Konuya ilişkin bilgiler Ekonomim'de yer aldı. Söz konusu habere göre, yasa taslağı, motokuryelerin gelir vergisi kapsamına alınmasını ancak daha basit bir vergilendirme usulüne tabi olmalarını ve belli bir tutara kadar sadece stopaj yoluyla vergilendirilmelerini kapsıyor.

Yeni yasaya göre motokuryelerin, Türkiye'de kurulu bankalarda bir hesap açtırmaları ve tüm hasılatı bu hesap üzerinden tahsil etmeleri zorunlu kılınacak.

Ayrıca, bankalar, bu hesaplara aktarılan hasılat üzerinden yüzde 15 oranında gelir vergisi tevkifatı yapacak. Yıllık brüt hasılatı 3 milyon lirayı aşmayan motokuryelerin beyanname vermesi gerekmezken, 3 milyon lirayı aşan kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmesi zorunlu olacak.

2025 YILININ BAŞINDA YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR

Söz konusu düzenlemenin 2025 yılı başından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Düzenlemeye bazı motokurye temsilcileri olumlu yaklaşırken, bazıları ise stopaj oranının yüksek olduğunu ve 3 milyon lira sınırının yetersiz kaldığını aktarıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *