"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5440 %0.18
35,9910 %-0.68
3.452.909 %1.505
3.005,08 1,45
Ara
İşçi Haber Ekonomi IMF başkanı, Omicron açıklaması

IMF başkanı, Omicron açıklaması

Uluslararası Para Fonu'nun, koronavirüsün yeni Omicron varyantı nedeniyle küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürmesi muhtemel olabileceğini ifade etti. Omicron'un geçen hafta Güney Afrika'da ilk kez bildirilmesinden bu yana en az 40 ülkeye hızla yayıldığını ve birçok hükümetin bunu dışarıda tutmak için seyahat kurallarını sıkılaştırdığını söylüyor.

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva konferansta yaptığı açıklamada, "Çok hızlı bir şekilde yayılabilecek yeni bir değişken güveni sarsabilir ve bu anlamda, küresel büyüme için Ekim ayı tahminlerimizde bazı düşüşler görmemiz muhtemeldir."
Omicron hakkında çok şey bilinmiyor. Araştırmacılar, başka bir virüsten, belki de soğuk algınlığına neden olan ve insan bağışıklık sistemi savunmalarından daha kolay kaçmasına izin verecek olan bir virüsten genetik materyal almış olabileceğini söyledi.
Avrupa'nın bazı kısımları ve Amerika Birleşik Devletleri, daha tanıdık Delta varyantının bir enfeksiyon dalgasıyla uğraşıyor. Yeni tür, COVID-19 ile ilgili tecrit ve aksamalardan henüz yeni çıkmakta olan ekonomileri daha da istikrarsızlaştırabilir. Yetkililer, Norveç'in başkenti Oslo'da kurumsal bir Noel partisinin en az 13 enfeksiyona yol açarak onu Güney Afrika dışındaki en büyük salgın haline getirdiğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) üst düzey yetkilisi Soumya Swaminathan verdiği demeçte, hızlı yayılan varyantın, mevcut iletimlerin %99'unu oluşturan rekabet dışı Delta'ya daha fazla iletilebilir hale gelmesi gerektiğini söyledi. Panik yapmamalı, hazırlıklı ve dikkatli olmalıyız çünkü bir yıl öncesine göre farklı bir durumdayız” dedi.
DSÖ'nün acil durumlar direktörü Mike Ryan, Omicron ile savaşmak için mevcut aşıların değiştirilmesi gerektiğine dair bir kanıt olmadığını söyledi. Yetkililerin şu anda piyasada bulunan aşıları daha fazla insana aşılamak için çalışması gerektiğini söyledi. Ryan, bir sosyal medya etkinliğinde, "Risk altında olan insanlara aşı yaptırmaya odaklanmamız gerekiyor" dedi.
Ancak DSÖ sözcüsü Christian Lindmeier, Cenevre'deki bir Birleşmiş Milletler brifingi, aşı üreticilerinin ürünlerini ayarlama olasılığına hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Pfizer (PFE.N) ile bir COVID-19 aşısı yapan Alman BioNTech'in (22UAy.DE) CEO'su Uğur Şahin, Reuters Next'e şirketin çekimleri nispeten hızlı bir şekilde adapte edebilmesi gerektiğini söyledi. Şahin ayrıca, mevcut aşıların mutasyonlara rağmen ciddi hastalıklara karşı koruma sağlamaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, "Prensip olarak belirli bir zaman noktasında bu yeni varyanta karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacağına inanıyorum. Asıl soru, bunun ne kadar acil olarak bulunması gerektiğidir." dedi.
AŞILAMADA KAYNAKLANAN  BOŞLUKLAR

Avustralya, yeni varyantın topluluk aktarımını bildiren en son ülke oldu. Yetkililer, Delta'nın neden olduğu daha fazla COVID-19 hastalığıyla uğraşan bir sağlık sistemine başka bir zorluk ekleyerek 10 ABD eyaletinde yeni türü buldular. 2019 yılının sonlarında orta Çin'de ilk tespit edildiğinden bu yana 264 milyondan fazla insanın koronavirüs tarafından enfekte olduğu bildirildi ve 5.49 milyon insan öldü. devamını oku

Pandeminin şu anki merkez üssü olan Avrupa'daki vakalar Cuma günü 75 milyon sınırını aştı. Aşı oranları ülkeden ülkeye değişiyor ancak daha yoksul ülkelerde endişe verici boşluklar var. Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve bir zamanlar Asya'nın COVID-19 merkez üssü olan Endonezya, nüfusunun yalnızca yaklaşık %35'ini tamamen aşıladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, nüfusun %60'ından azı tam olarak aşılanmıştır, bu zengin ülkeler arasındaki en düşük oranlardan biridir.

Seyahat endüstrisinde hasara yol açmasının yanı sıra, kısıtlama finansal piyasaları sarstı ve Delta tarafından tetiklenen karantinalardan kurtulmaya başladıkları sırada büyük ekonomilerin altını oydu. Almanya, aşı olmayanları temel işler dışındaki tüm işletmelerden men edeceğini ve aşılamayı zorunlu kılan mevzuatın önümüzdeki yılın başlarında hazırlanacağını söyledi.

İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülke, destekleyici çekimler yapma planlarını öne sürüyordu, ancak seyahat yasakları gibi, bunlar da tartışmalı. Birçok bilim insanı, virüsün yayılmasını durdurmanın yolunun, daha zengin ülkelerdeki insanlara kapsamlı takviye aşıları yapmak değil, daha fakir ülkelerin aşılara erişimini sağlamak olduğunu söylüyor. 

Bu haber "https://www.reuters.com/world/omicron-marches-biden-prepares-us-grim-winter-2021-12-03/" adresinden çevirilerek yapılmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *