"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2725 %0
37,0767 %0.11
2.303.660 %-0.323
3.017,66 -0,34
Ara
İşçi Haber Ekonomi Irak Başbakanı Sudani: "Kalkınma Yolu Projesi'nin demir yolu tasarımları tamamlandı"

Irak Başbakanı Sudani: "Kalkınma Yolu Projesi'nin demir yolu tasarımları tamamlandı"

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kalkınma Yolu Projesi'nin demir yolu tasarımlarının tamamlandığını bildirdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Bağdat'ta düzenlenen bir programda Kalkınma Yolu Projesi'nin güncel durumu hakkında bilgiler verdi. Sudani, projenin Irak'ı "açık bir ülkeye" dönüştüreceğini belirterek, "Kalkınma Yolu Projesi'nin demir yolu tasarımları tamamlandı. Projenin tamamlanması için yaklaşık 5 yıl süreye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Sudani, Kalkınma Yolu'na ilişkin Bakanlar Kurulu toplantısının üçüncüsünün kasım ayında yapılacağını ve projenin yönetimi için bir komite oluşturulması yönünde çalışmalar başlatıldığını aktardı. Ayrıca, projenin güvenliğini sağlamak için kapsamlı bir planın hazırlanması talimatı verdiklerini ifade etti.

Kalkınma Yolu Projesi, Basra Körfezi'ndeki Büyük Faw Limanı'ndan başlayarak Irak'ın kuzeyine doğru ilerleyip Türkiye'ye ulaşacak şekilde planlanmış bir projedir. Proje, toplamda 1200 kilometrelik demir yolu ve kara yolu altyapısını içermeyi hedefliyor ve Basra, Bağdat ile Musul'u kapsayan güzergahı takip ederek Türkiye'deki demir yolu ağına bağlanması amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *