"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Ekonomi İsrail basını, ‘Türkiye ile ticarette yeni yollar’ olduğunu yazdı

İsrail basını, ‘Türkiye ile ticarette yeni yollar’ olduğunu yazdı

İsrail basınında yer alan habere göre, İsrailli ithalatçılar Türkiye ile ticarette alternatif yollar arayışına girerek, mevcut yasakları aşmanın yollarını buldu.

İsrail basını, İsrailli ithalatçıların Türkiye ile ticaretin devam etmesi için alternatif yollar aradığını yazdı.

Buna göre, İsrailli bir nakliye şirketi, üçüncü ülkeler üzerinden Türkiye'den yeni bir ihracat yolunun açık olduğunu iddia etti.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesi, Ticaret Bakanlığı'nın ihracat ve ithalat yasağına karşı çözümler arandığını yazdı.

Gazetede yer alan habere göre, "iShip Forwarding" isimli İsrailli nakliye şirketi, "üçüncü ülkeler" üzerinden Türkiye'nin ihracat kısıtlamasını aştıklarını iddia etti.

Haberde "Bu çözüm, Türk üreticilerin yasağı ihlal etmeden ve ürünlerin İsrail'e geldiğini bilmeden İsrail'e mal tedarik etmeye devam etmelerine olanak tanıyacak" denilerek, Bulgaristan ve Romanya'ya işaret edildi.

“SEKTÖRDE CİDDİ BİR SORUN ORTAYA ÇIKTI”

iShip Forwarding CEO'su Eitan Ivan’a dayandırılan haberde ayrıca, "Ticaret yasağı hakkında önceden bildirimde bulunulmadığı için sektörde ciddi bir sorun ortaya çıktı. Türk üreticilerin hazırladığı siparişler var, ödemesi yapılmış ve Türkiye'de sıkışıp kalmış mallar da var, biz her şeyden önce bu sevkiyatları kurtarmak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ivan, şöyle devam etti: "Aslında bu pahalı bir süreç ancak üretim hatlarının durdurulması veya yükümlülüklerin yerine getirilmemesi sonucunda ortaya çıkabilecek zararlar ölçülemeyecek kadar büyük."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *