"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Ekonomi İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe: Eğitime büyük bir darbe oldu!

İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe: Eğitime büyük bir darbe oldu!

TL'nin değer kaybetmesiyle birçok sektör etkilendi ve büyük oranda zam gerçekleşti. Kırtasiye piyasası da bu zamlardan payını aldı. İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülke ekonomisindeki büyük değişiklik giyimden yiyeceğe birçok sektörü etkilemeye devam ediyor. Kırtasiye piyasası da TL'deki bu düşüşten payını aldı. 

BirGün gazetesinden Yaren Çolak'ın haberine göre İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, “Kâğıda bağlı sektörlerin hepsi durdu. Kitaplar da dolara göre ayarlanmaya çalışıyor. Bu da eğitime büyük bir darbe oldu. Yılbaşına kadar insanlar sabrediyor sonra kepenkler kapanmaya başlar. Satışlar yüzde 70 düştü” açıklamasında bulundu.

İşte Yavuz Tekçe'nin o açıklamaları: “Kâğıda bağlı sektörlerin hepsi durdu. Kitaplar da dolara göre ayarlanmaya çalışıyor. Bu da eğitime büyük bir darbe oldu. Yılbaşına kadar insanlar sabrediyor sonra kepenkler kapanmaya başlar. Satışlar yüzde 70 düştü. Çok zaruri bir ihtiyaç değilse veli satın almıyor. Kokulu silgiler güzel kalemler devri kapandı. Yurttaşın veresiye kâğıt aldığı bir dönem yaşıyoruz .'' dedi.

Tekçe, sözlerine, yükselen kâğıt fiyatlarının eğitime darbe olduğunu ve okullarda elişi dersinin kalktığını da ekledi. 

İlginizi çekebilir

Yorumlar
B
Bir bilen 2 yıl önce
Üçkağıtçının önde gideni hep menfaat
BEĞENME
0
CEVAPLA