"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Ekonomi Jack Dorsey'den Bitcoin madencilik sistemi

Jack Dorsey'den Bitcoin madencilik sistemi

Jack Dorsey sahibi olduğu mobil ödeme şirketi Block’ta Bitcoin madencilik sistemi kuracağını duyurdu.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sahibi olduğu mobil ödeme şirketi Block’ta Bitcoin madencilik sistemi kuracağını söyledi. 

Kurduktan sonra yöneciliğini de yaptığı mobil ödeme şirketi Square’in ismini Block olarak değiştiren Jack Dorsey Bitcoin madencilik sistemi planlarını Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlerle açıkladı: “Resmi olarak açık bir Bitcoin madenciliği sistemi kuruyoruz”.

Jack Dorsey, ekim ayında da bitcoin madenciliği ile ilgili şu paylaşımda bulunmuştu: “Madencilik herkes için erişilebilir değil. Ancak Bitcoin madenciliği, bir teçhizatı bir güç kaynağına takmak kadar kolay olmalı”.

''Sadece çalışan bir şey inşa etmek istiyoruz''

Block Donanım Genel Müdürü Thomas Templeton ise, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin madenciliğini daha yaygın ve verimli hale getirmek istediklerini açıkladı. 

Templeton sosyal medya hesabında “Çoğu insan için madencilik teçhizatı bulmak zor. Herkesin, herhangi bir yerde, kolayca bir madencilik teçhizatı satın alabilmesini nasıl sağlayabiliriz? Sadece çalışan bir şey inşa etmek istiyoruz. Bunu gerçeğe dönüştürmek için neyi basitleştirmeliyiz?” sözlerini paylaştı. 

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *