"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2428 %0.06
37,0591 %0.09
2.296.982 %-0.352
3.018,88 0,89
Ara
İşçi Haber Ekonomi JP Morgan'dan Türk bankaları uyarısı: İşte en yüksek ve en düşük performans beklenen bankalar…

JP Morgan'dan Türk bankaları uyarısı: İşte en yüksek ve en düşük performans beklenen bankalar…

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Türk bankalarının 2024 yılı üçüncü çeyrek performanslarına ilişkin beklentilerini açıkladı.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Türk bankalarının üçüncü çeyrek performanslarına ilişkin öngörülerini paylaştı.
JP Morgan, Türk bankalarının net faiz marjlarının üçüncü çeyrekte baskı altında kalacağını ve risk maliyetlerindeki artışın, bankaların kârlılık performanslarını olumsuz etkileyebileceğini belirtti.
Buna göre ortalama özkaynak karlılığını yüzde 17 bekleyen banka, oranın bu çeyrekteki yüzde 38 enflasyonun altında kalacağını ifade etti.

JP Morgan'dan Türk bankaları için üçüncü çeyrek uyarısı - Dünya Gazetesi

GARANTİ BANKASI POZİTİF AYRIŞIYOR, HALKBANK ZAYIF KALIYOR

JP Morgan’ın değerlendirmelerine göre, Garanti Bankası yüzde 28'lik özkaynak kârlılığıyla en yüksek performansı göstermesi beklenen banka olarak öne çıkıyor. Buna karşın Halkbank, yüzde 8'lik kârlılık beklentisiyle en düşük performans sergileyen banka olarak dikkat çekiyor.

FAİZ İNDİRİMLERİ 2025'E ERTELENEBİLİR

JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin Ocak 2025’e ertelenebileceğini öngörüyor.
Faiz indirimlerinin Ocak 2025’e ertelenmesinin yıl sonu net faiz marjının beklentilerini düşürerek 2025 için karlılık tahminlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
Özellikle faiz oranlarındaki belirsizlik ve gecikmelerin, kısa vadede bankaların kazanç momentumunu etkileyebileceği ifade ediliyor.

2025'TE BASKI YARATABİLİR

Banka, varlık kalitesinin normalleşmeye başlamasına rağmen, tüketici kredileri ve kredi kartlarında takipteki alacakların önemli ölçüde arttığı ve bunun yanında risk maliyetinin de artmasıyla 2025’te varlık kalitesi üzerindeki baskıyı artırabileceğini kaydetti.
JP Morgan, Türk bankalarının hisse performansı yıl içinde yüzde 48 artışla güçlü kalsa da kısa vadede katalizörlerin eksikliği ve faiz indirimlerinin gecikmesi nedeniyle ihtiyatlı olmaya devam ettiklerini belirterek Garanti'nin, kısa vadede en güçlü kazanç momentumuna sahip olduğu için pozitif ayrıştığına işaret etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *