"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,2158 %0.04
36,7671 %-0.06
3.291.969 %-2.865
2.957,58 -0,36
Ara
İşçi Haber Ekonomi Kilosu 200 liraya satılıyor: 2024'ün en pahalı meyvesi büyük ilgi görüyor

Kilosu 200 liraya satılıyor: 2024'ün en pahalı meyvesi büyük ilgi görüyor

Bu yıl kestane, kış meyveleri arasında en pahalı seçenek olarak öne çıkıyor. Kilosu 200 liraya kadar yükselen kestaneye olan ilgi ise her geçen gün artıyor. Hem lezzeti hem de sağlık faydalarıyla bilinen kestane, pazarlarda yoğun talep görüyor.

Kış mevsiminin en sevilen ve besleyici meyvelerinden biri olan kestane, bu yıl da hem fiyatıyla hem de yoğun talebiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Semt pazarları ve manav tezgahlarında, kilosu 200 liraya kadar satılan kestaneye olan ilgi, kış aylarının başlamasıyla birlikte artmaya devam ediyor.

Şuhut’ta uzun yıllardır manav esnafı olarak faaliyet gösteren İbrahim Uluçay, kestanenin bu yıl da pazarların en pahalı meyvesi olduğunu belirterek, “Havaların soğumasıyla birlikte kestaneye olan talep arttı. Şu anda perakende fiyatı 200 lira olan kestaneyi maliyetine satıyoruz” dedi. Kestaneyi alırken kabuk yapısı, iriliği, lezzeti ve deliksiz olması gibi özelliklerin dikkatle seçilmesi gerektiğini ifade etti.

Uluçay, kestane fiyatlarının bu yıl 150 ile 200 lira arasında değiştiğini ve özellikle büyük, soyulmayan kestanelerin çöpe atılmaması gerektiğini vurgulayarak vatandaşları uyardı. “Soyulmayan kestaneleri almamalarını tavsiye ediyoruz. Alıp da çöpe atmasınlar” diye konuştu.

Türkiye, 35 Ülkeye Kestane İhraç Ediyor

Vatandaşlar ise, kestanenin yüksek fiyatına rağmen soğuk kış akşamlarının vazgeçilmezi olmaktan çıkmadığını ifade etti. Sobada pişirilen kestane, özellikle sohbet eşliğinde tüketilmekten büyük keyif alınıyor.

Türkiye, kestane üretiminin büyük kısmını iç piyasada tüketse de, 35 ülkeye kestane ihraç ederek 22 milyon dolarlık bir gelir elde ediyor. Kestaneye olan bu talep, hem yerel esnafları hem de üreticileri memnun ediyor.