"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Ekonomi Körfez borsalarına omicron etkisi

Körfez borsalarına omicron etkisi

Omicron koronavirüs varyantı ile birlikte kısıtlamaların artacağı ihtimali körfez borsalarını da etkiledi.

Körfez borsalarının çoğu pazar günü erken ticarette düştü ve artan Omicron koronavirüs varyantı vakalarının yeni kısıtlamaların yakıt talebini vurabileceğine dair korkuları artırmasıyla Cuma günü ham petrol fiyatlarındaki düşüşe yanıt verdi.

Körfez finans piyasaları için önemli bir katalizör olan petrol fiyatları Cuma günü 1,50$ veya %2 düşüşle 73,52$/varil oldu.

Suudi Arabistan'ın gösterge endeksi (.TASI) pazar günü %0,8 düştü, Al Rajhi Bank'taki (1120.SE) %1'lik düşüş ve petrokimya üreticisi Saudi Basic Industries Corp (2010.SE)' deki %2,1'lik düşüşle tartıldı.

Omicron koronavirüs varyantı ile yeniden enfeksiyon riski beş kattan fazla ve Delta'dan daha hafif olma belirtisi göstermedi, bir çalışma, vakaların Avrupa'da hızla arttığını ve yıl sonu şenliklerini tehdit ettiğini gösterdi.

DSÖ açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) salı günü yaptığı açıklamada, COVID-19 aşılarının ciddi hastalık ve ölümleri önlemede biraz daha az etkili hale geldiğini ancak önemli koruma sağladığını söyledi. 

Abu Dabi, dizin (.ADI) telekom% 2.9 düşüş firması Etisalat tarafından 1.4%, hit çekildi (ETISALAT.AD) ve ülkenin en büyük bankası Birinci Abu Dabi Bankası bir% 2.1 azalma (FAB.AD) .

Küresel hisse senedi göstergeleri de Cuma günü yatırımcıların artan sayıda Omicron vakası ve enflasyonla mücadelede büyük merkez bankalarının şahin dönüşüyle ​​boğuşmasıyla düştü. MKTS/

Dubai'nin ana hisse endeksi .DFMGI) , %2 düşen mavi çipli geliştirici Emaar Properties (EMAR.DU) dahil olmak üzere hisselerinin çoğu negatif bölgedeyken %1.9 düştü.

Banka cumartesi günü yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankasının ülke ekonomisinin devam eden toparlanmasını desteklemek için Hedefli Ekonomik Destek Programının (TESS) çeşitli önlemlerini 30 Haziran'a kadar uzattığını söyledi.

Bu haber Reuters'tan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *