"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Ekonomi Kredi kartı düzenlemesinde ayrıntılar belli oldu: Fazla para ödememek için bunlara dikkat edin!

Kredi kartı düzenlemesinde ayrıntılar belli oldu: Fazla para ödememek için bunlara dikkat edin!

Kredi kartı düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Düzenlemeye göre limite göre kesinti yapılacak.

AK Parti tarafından hazırlanan yeni teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Eğer teklif kabul edilirse, 100 bin lira limitini aşan kredi kartı sahiplerinden her yıl 5 Ocak'ta 750 lira kesinti yapılması planlanıyor. Bu uygulamanın yıllık toplamda yaklaşık 63 milyar lira civarında bir gelire yol açması bekleniyor.

KREDİ KARTI LİMİTİNE GÖRE KESİNTİ YAPILACAK

Yeni düzenlemeye göre, 100 bin lira limitini geçen kredi kartı sahiplerinden alınacak olan bu ücret, kart iptal edilse bile geri ödenmeyecek. Kesinti, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışının gerçekleştiği ayın hesap ekstresinde belirtilecek. Özellikle yıl içinde limitini artıran kart sahipleri, bu ek ücreti ödemek durumunda kalacaklar.

YENİDEN DEĞERLEME ORANINDA ZAM BEKLENİYOR

Öte yandan, vergi düzenlemesindeki rakamlar, bu yıl beklenen yüzde 45 civarındaki yeniden değerleme oranına bağlı olarak artacak. Bu durum, kredi kartı sahiplerinin mali yükümlülüklerini etkileyebilir.

FİZİKSEL OLMAYAN KARTLARDA DURUM NASIL?

Yapılan düzenlemeye göre, fiziksel kart limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca bir katılma payı alınmayacak. Ancak, limitin 100 bin lira ve üzerinde olan kartların sahipleri, her bir kart başına yıllık olarak 750 lira ödemekle yükümlü olacaklar.

Bu yeni düzenleme, kredi kartı sahiplerinin mali yükümlülüklerini artırırken, toplamda devletin sağladığı gelirlerin de yükselmesine katkıda bulunacak. TBMM'de gerçekleşecek olan görüşmelerin ardından teklifin kesin durumu netlik kazanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *