"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Ekonomi Kripto para borsası Coinstore kısıtlamalara rağmen Hindistan'da

Kripto para borsası Coinstore kısıtlamalara rağmen Hindistan'da

Singapur merkezli sanal para borsası Coinstore Hindistan'da faaliyete başlayacak.

Singapur merkezli sanal para borsası Coinstore, Hindistan hükümetinin çoğu özel kripto para birimini etkin bir şekilde yasaklamak için mevzuat hazırladığı bir zamanda Hindistan'da faaliyete başladı.

Coinstore, web ve uygulama platformunu başlattı ve gelecekteki genişleme için Hindistan'da üs görevi görecek Bangalore, Yeni Delhi ve Mumbai'de şubeler planladığını söyledi.

Coinstore pazarlama müdürü Charles Tan, Reuters'e yaptığı açıklamalarda, "Toplam aktif kullanıcılarımızın yaklaşık dörtte birinin Hindistan'dan gelmesiyle, pazara açılmak bizim için anlamlı oldu" dedi.

Kripto para ticaretini caydıracaklar

Coinstore'un kripto para birimleri üzerinde bekleyen kısıtlamaya rağmen neden Hindistan'ı piyasaya sürdüğü sorulduğunda Tan, "Politika dalgalanmaları oldu, ancak işlerin olumlu olacağını umuyoruz ve Hindistan hükümetinin kripto para birimleri için sağlıklı bir çerçeve çıkaracağı konusunda iyimseriz" dedi. "

İki kaynak bu ayın başlarında Reuters'e yaptığı açıklamalarda, Yeni Delhi hükümetinin yüksek sermaye kazançları ve diğer vergiler uygulayarak kripto para ticaretini caydırmayı planladığını söyledi.

Bu ayın sonlarında başlayacak olan kış oturumu için bir yasama gündemine göre, yalnızca belirli kripto para birimlerinin altta yatan teknolojiyi ve kullanımlarını tanıtmasına izin vereceğini söyledi.

Coinstore, Japonya, Kore, Endonezya ve Vietnam'da da olacak

Tan, Coinstore'un Hindistan'da yaklaşık 100 çalışanı işe almayı ve Hindistan pazarı için kripto ile ilgili ürün ve hizmetlerin pazarlaması, işe alınması ve geliştirilmesi için 20 milyon dolar harcamayı planladığını söyledi.

Coinstore, Eylül ayında yerel birimini piyasaya süren CrossTower'ın izinden giderek son aylarda Hindistan'a giren ikinci küresel borsa oldu.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, bu yılın başından bu yana iki katından fazla arttı ve Hintli yatırımcıların ilgisini çekti. Endüstri tahminleri, Hindistan'da toplam kripto varlıkları yaklaşık 400 milyar rupi (5.33 milyar dolar) olan 15 milyon ila 20 milyon kripto yatırımcısı olduğunu gösteriyor.

Tan'a göre Coinstore ayrıca Japonya, Kore, Endonezya ve Vietnam'a da genişlemeyi planlıyor.

Bu haber Reuters'tan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *