"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Ekonomi Meclis'e sunuldu: Savunma sanayii katkı payı nedir, kimlerden para alınacak?

Meclis'e sunuldu: Savunma sanayii katkı payı nedir, kimlerden para alınacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Fonu'na destek amacıyla hazırlanan paketin Meclis'e sunulduğunu belirtti. Savunma sanayii katkı payı nedir, kimlerden para alınacak? İşte detaylar...

Savunma sanayii katkı payı hakkında merak edilenler netleşiyor. Limiti 100 bin TL’yi aşan kredi kartlarından yıllık 750 TL katkı payı alınacak. Bu düzenleme, AK Parti milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığına sunulan yeni kanun teklifiyle hayat bulacak.

SAVUNMA SANAYİİ KATKI PAYI NEDİR?

TBMM’ye sunulan yeni düzenlemeye göre, kredi kartlarına uygulanacak katkı payı, kartı çıkaran kuruluşlar tarafından her yılın Ocak ayının 5. gününden itibaren kart sahibinin hesabına yansıtılacak. İlgili dönem hesap ekstresinde gösterilecek olan tutar, tahsilatı izleyen ayda banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilip, belirtilen süre içinde ödenecek. Ayrıca, yıl içinde alınan veya limitleri anılan bent kapsamına giren kartlara ait katkı payı, kartın kullanıma açıldığı ya da limit artışının yapıldığı ayda hesaplara yansıtılacak.

Noterlerde yapılan işlemlerden de katkı payı alınacak. Satış, devir ve tescil işlemleri esnasında noterlik ücretleri ile birlikte tahsil edilecek. Noterler, bu pay ödenmeden işlem yapamayacak ve ödenmemesi durumunda müteselsilen sorumlu olacak.

Savunma sanayii katkı payı nedir, kimlerden para alınacak? - Haber 7 GÜNCEL

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Katkı payı ödemekle yükümlü olanlardan alınacak meblağ, Vergi Usul Kanunu ve Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine tabi olacak. Bu katkı payı hükümleri, 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kredi Kartlarına Savunma Sanayi Katkı Payı Geliyor!

KİMLERDEN PARA ALINACAK?

Yeni düzenlemeye göre, limiti 100 bin TL’yi aşan kredi kartlarından yıllık 750 TL katkı payı alınacak. Ayrıca, sıfır araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araç alımlarında ise 1.500 TL tescil ücreti uygulanacak. Gayrimenkul alımlarında alıcı ve satıcıdan 750’şer TL katkı payı alınması da düzenlemede yer alıyor. Yatırım harcamaları olan şirketlerin enflasyon muhasebesinden muaf tutulmalarına yönelik düzenlemeler de bu paket içinde bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *