"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2880 %0.08
36,9857 %-0.09
2.262.093 %-1.524
2.998,70 -0,97
Ara
İşçi Haber Ekonomi Motorin ve benzin zammı ertelenmişti: Daha yüksek bir rakamla uygulanacak

Motorin ve benzin zammı ertelenmişti: Daha yüksek bir rakamla uygulanacak

Son zamanlarda gelen indirim ve zam haberleriyle benzin ve motorin fiyatlarında değişim sürüyor. Son olarak, 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorinin litre fiyatında zam artışı bekleniyordu. Ancak, edinilen bilgiye göre zam kararı ertelenmişti. Ertelenen zammın, 24 Haziran Pazartesi gecesi daha yüksek bir rakamla pompaya yansıyacağı öğrenildi.

Brent petrol fiyatları ve dövizde sık sık yaşanan değişimlerle birlikte araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarını araştırmaya başladı.

Son yaşanan gelişmelerde, benzin ve motorinde 21 Haziran'da beklenen ancak EPDK müdahalesiyle ertelenen zam, 24 Haziran Pazartesi gecesi daha yüksek bir rakamla uygulanmaya başlayacak.

Bu kapsamda, benzin ve motorinde iki gün önce beklenen ancak enerji otoritesi EPDK'nın fiili müdahalesiyle ertelenen zam 24 Haziran Pazartesi gecesi yürürlüğe girerek pompaya yansıyacak.

ZAM KATLANARAK GELİYOR

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, eğer tekrar erteleme olmazsa, 24 Haziran Pazartesi gecesi litre fiyatında benzinde 2 lira 1 kuruş, motorinde ise 1 lira 69 kuruş artış yaşanacak.

Öte yandan, 21 Haziran için beklenen ancak ertelenen zamda, litrede benzinde 1 lira 64 kuruş, motorinde 1 lira 63 kuruş artış yaşanacaktı. Bu kapsamda pazartesi günkü zam, ertelenen zammın üzerinde oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *