Destici'nin açıklamaları şu şekilde:
''2017'de bir kanun çıkarıldı o zaman da 10 milyon insan bundan faydalanmak için müracaat etmiş ancak 6-7 milyon insan bundan faydalanmış 3-4 milyon insan bundan faydalanamamış çeşitli sebeplerle dolayı. Büyük bir mağduriyet yaşamışlar. Bize geldiler bizim araştırmamız neticesinde bunların mağduriyet yaşadığına kaanat getirdik. Büyükşehir yasasından önce insanlar köylerde ev yapabiliyordu, büyükşehir yasasıyla birlikte farklı gelişmeler oldu. İnsanlarda köylerde ev yapmakta zorlandı.
TÜRKİYE'DE 4 MİLYON KAÇAK YAPI VAR
İstanbul'da 800 bin kaçak yapı olduğu söyleniyor. Türkiye genelinde ise 4 milyon kaçak yapı olduğu söyleniyor. Türkiye niye kaçak yapılarla yaşamak zorunda ki? Bunlara bir çeki düzen verilemesi gerekiyor. Ya bunları yıkacaksınız ya da resmiyet kazandıracaksınız. Biz kimseye haksız kazanç elde edilsin demiyoruz. Bu kaçak yapılar imara uygunsa uygun hale getirebiliyorsa devlet bunları resmileştirebilir.
BİZİM ŞARTLARIMIZ ŞUNLAR
Özel mülkiyet olacak, kamu arazisi olmayacak orman arazisi üzrinde olmayacak, yapı kayıt belgesi olacak, depreme uygun binalar olacak. Rant varsa, ranta uygun yer varsa oralar arsa sahibine değil, devlete aktarılacak.
KANUN TEKLİFİ VERİLDİ
Biz kanun teklifini verdik, bizim asıl amacımız mağduriyetlerin giderilmesi. Şu an teklif komisyonda, diğer siyasi partilerin de çalışmaları hız kazandı ben inanıyorum ki seçimden önce bu iş hız kazanır ve seçimden önce mağduriyetler giderilir, Türkiye'nin de konut ihtiyacı var. Bu kaçak yapıların da kaçak halde devam etmesini istemiyoruz. Bunların resmileştirilmesini istiyoruz'' dedi.