"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Ekonomi Şimşek’ten enflasyon açıklaması: Temmuz artışı geçici, yıllık düşüş devam edecek

Şimşek’ten enflasyon açıklaması: Temmuz artışı geçici, yıllık düşüş devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden Merkez Bankası'nın 'Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi' sonuçlarını paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinin hedeflere yakınsadığını ve Temmuz ayında aylık enflasyonda geçici bir artış olmasını beklediklerini, ancak yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngördüklerini açıkladı. 

Enflasyon beklentilerinin hedeflerle uyumlu hale geldiğini belirten Şimşek, yıl sonu için enflasyon tahmininin yüzde 43, 12 ay sonrası için yüzde 30 ve 24 ay sonrası için ise yüzde 19,3 olarak güncellendiğini söyledi. 

Geleceğe dair öngörülerini aktaran Şimşek, Orta Vadeli Program'ın açıklanmasından bu yana 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin sürekli azaldığını ifade etti. Gerçekleşen yıllık enflasyonun artış göstermesine rağmen, beklentilerin iyileşmesinin dezenflasyon politikalarının başarılı olacağına dair bir işaret olduğunu vurguladı. Temmuz ayında aylık enflasyonda geçici etkiler nedeniyle bir artış beklenirken, yıllık enflasyonda ise belirgin bir düşüş öngörüldüğünü ve dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da belirginleşeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *