"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Ekonomi Tatil dönüşü dolar yükselişte: İşte güncel fiyatlar

Tatil dönüşü dolar yükselişte: İşte güncel fiyatlar

Bu sabah saat 08.42 itibarıyla Dolar/TL kuru 32.58 seviyesinde seyrediyor. Bayram öncesi bu değer 32-32,7 bandında genel olarak yatay bir seyir izledi.

Dolar/TL, yerel seçimlerin ardından geçen yaklaşık üç aylık sürede 32-32,7 bandında genel olarak yatay bir seyir izledi. İki işlem günü olan bu haftada veri gündemi ve küresel faiz kararları takip edilecek.

Bugün, Hazine mayıs ayı bütçe ve borç stoku verileri ve TÜİK haziran ayı tüketici güven endeksi verilerini yayımlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da uluslararası yatırımcılarla görüşmelerde bulunacak ve bu temaslar Cuma gününe kadar sürecek.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılarda Şimşek, portföy yatırımcıları, küresel yatırım fonları ve kredi derecelendirme kuruluşları ile bir araya gelecek. Küresel yatırımcılar ise bugün İngiltere, İsviçre ve Norveç merkez bankalarının faiz kararlarını takip edecekler.

İngiltere ve Norveç Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutması beklenirken, İsviçre Merkez Bankası'nın politika faizini üst üste ikinci kez 25 baz puan düşürmesi öngörülüyor.

Kurda yaşanan sınırlı dalgalanmaya rağmen, nisan ve mayıs aylarında olduğu gibi haziran ayının ilk bölümünde de TL'de dolara karşı belirgin bir değer değişimi gözlenmedi. Haziran ayında gelişmekte olan ülkelerdeki seçim sonuçları, ABD istihdam ve TÜFE verileri ile TL'de günlük yabancı giriş çıkışları kaydedildi. Yerel seçim sonrası açılan TL lehine pozisyonların sınırlı bir kısmının kapatılması da TL'yi dalgalandırdı.

İşlemciler, TL'nin gelişmekte olan ülke para birimlerine giriş çıkışları yansıtmaya yeni yeni başladığını ve bunun sağlıklı bir hareket olduğunu belirtti.

Bu hafta, ilk üç işlem günü resmi tatil nedeniyle Türkiye piyasaları kapalıydı. ABD piyasaları da benzer şekilde dün kapalıydı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *