"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi TOGG'da yeni dönem: Yönetim Kurulu Başkanı değişti

TOGG'da yeni dönem: Yönetim Kurulu Başkanı değişti

Türkiye'nin yerli otomobil projesi Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ (Togg) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, iş dünyasının önde gelen isimlerinden Fuat Tosyalı seçildi. Togg'un Gebze Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve önemli görev değişiklikleri yapıldı.

Togg'dan yapılan açıklamaya göre, 2024 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Eylül'de şirketin Gebze Bilişim Vadisi'ndeki genel merkezinde tüm hissedarların katılımıyla gerçekleşti.

Genel Kurul'da Togg'un yönetiminde yer alan çeşitli temsilciler görevlerini devretti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) temsilen yönetimde bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu, görevini TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken'e bıraktı.

Anadolu Grubu'nu temsil eden Tuncay Özilhan da yerini Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Talip Altuğ Aksoy'a devretti. Aynı zamanda Zorlu Grubu'nu temsilen Togg Yönetim Kurulu'nda bulunan Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal, görevini Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Olgun Zorlu'ya teslim etti.

TOGG’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Yeni yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi ve görev dağılımını yaptı. Fuat Tosyalı, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Başkan Yardımcılığı görevine ise Ahmet Nazif Zorlu seçildi.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

  • Fuat Tosyalı (Yönetim Kurulu Başkanı)
  • Ahmet Nazif Zorlu (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
  • Kamilhan Süleyman Yazıcı
  • Talip Altuğ Aksoy
  • Ali Taha Koç
  • Şerif Yavuz Tosyalı
  • Şenol Kazancı
  • Olgun Zorlu
  • Hakan Ülken

TOSYALI’DAN İLK AÇIKLAMALAR

Fuat Tosyalı, görevi devraldıktan sonra yaptığı açıklamada, Togg'un kuruluşundan bugüne kadar büyük katkı sağlayan Rifat Hisarcıklıoğlu ve Tuncay Özilhan'a teşekkürlerini iletti. Tosyalı, Togg’un hedefinin 2025 yılında ihracata başlayarak küresel pazarlarda da güçlü bir varlık göstermesi olduğunu belirtti. Tosyalı, "Togg’u küresel bir teknoloji markası haline getirme hedefimiz doğrultusunda yeni yönetim kurulumuza başarılar diliyorum" dedi.

ESKİ BAŞKAN RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'NDAN VEDA MESAJI

Görevini Tosyalı'ya devreden Rifat Hisarcıklıoğlu da duygularını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, Togg'un kısa sürede hem Türkiye'de hem de dünyada tanınan ve takdir edilen bir marka haline gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve milletimize 24 Mayıs 2017'de TOBB'un 73. Olağan Genel Kurulu'nda verdiğimiz sözü yerine getirmenin gönül rahatlığıyla görevimi devrediyorum" şeklinde konuşan Hisarcıklıoğlu, Togg'un gelecekteki başarılarını desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

TOGG’UN KÜRESEL HEDEFLERİ

Togg, Türkiye'nin yerli otomobili projesi olarak yola çıkarken, sadece yerel bir üretici olmayı değil, küresel pazarlara da açılmayı hedefleyen bir marka olarak konumlandı. 2025 yılı itibarıyla ihracata başlayacak olan Togg, küresel otomotiv sektöründe önemli bir oyuncu olmayı amaçlıyor. Yönetim değişikliğiyle birlikte Togg'un bu hedeflere daha hızlı ulaşması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *