"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi Türk Kızılay, depremden etkilenen çiftçilere 70,8 milyon lira destek sağladı

Türk Kızılay, depremden etkilenen çiftçilere 70,8 milyon lira destek sağladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çiftçilere yönelik olarak Türk Kızılay, Çiftçi Destek Programı'nın ilk fazı kapsamında 2 bin 797 çiftçiye toplam 70,8 milyon lira ödeme yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çiftçilere yönelik olarak Türk Kızılay, Çiftçi Destek Programı'nın ilk fazı kapsamında 2 bin 797 çiftçiye toplam 70,8 milyon lira ödeme yaptı.

Türk Kızılay, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından, tarım ve hayvancılığı canlandırmak amacıyla başlattığı Çiftçi Destek Programı'nın ilk aşamasını tamamladı. Deprem bölgesinde tarımsal üretimin devam etmesi ve çiftçilerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için önemli bir adım atıldı.

Destekle Yeniden Ayağa Kalkacaklar

Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Osmaniye illerinde yer alan 2 bin 797 çiftçi, bu program aracılığıyla toplam 70 milyon 870 bin liralık ilk ödeme almaya hak kazandı. Bu ödemeler, çiftçilerin tarımsal ve hayvansal üretimlerinde yaşadıkları kayıpların telafisi amacıyla yapılmaktadır.

Çiftçi Destek Programı kapsamında yapılan değerlendirmelerde, çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Hayvan Kayıt Sistemi (TÜRKVET) kayıtları göz önünde bulunduruldu. Ödemeler, ekim alanları ve sahip olunan büyükbaş/küçükbaş hayvan sayısı gibi kriterlere dayanarak belirlendi.

İkinci Aşama Kasım’da

Türk Kızılay, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerin yeniden üretime katılabilmeleri için gerekli girdi ve ekipmanların temininde destek olmayı hedefliyor. İlk aşamadan faydalanan çiftçilerin izleme ve değerlendirme süreçleri sonucunda uygun bulunmaları durumunda, ikinci faz ödemeleri kasım ayında gerçekleştirilecek. Böylece, Türk Kızılay’ın bu yıl sağladığı toplam destek miktarı 141 milyon 740 bin liraya ulaşacak.

Geçmiş Destekler

Geçen yıl, depremin ardından Türk Kızılay, 860 çiftçiye toplam 24 milyon 761 bin lira nakit desteği sağlamıştı. Bu yeni program ile Türk Kızılay, depremden etkilenen tarımsal üretimin yeniden canlanmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Çiftçilerin bu destekle yeniden üretime dönecekleri ve bölgedeki tarım faaliyetlerinin hızlanacağı öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *