"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Ekonomi Türkiye’nin yeni Orta Vadeli Programı: Tasarruf ve verimlilik öncelikli hedef olacak

Türkiye’nin yeni Orta Vadeli Programı: Tasarruf ve verimlilik öncelikli hedef olacak

Türkiye ekonomisinin 2025-2027 yıllarını kapsayacak Orta Vadeli Program (OVP) için hazırlıklar hızla devam ediyor. Eylül ayının ilk haftasında açıklanması beklenen bu yeni programda, tasarruf ve verimlilik ön planda olacak.

Programda, kamu yatırım projelerinde maksimum tasarruf sağlanacak. Acil durumlar dışında, yeni hizmet binaları gibi projeler gerçekleştirilmeyecek. Bu yaklaşım, belirlenen bütçenin aşılmamasını hedefleyerek kamu hizmetlerinde verimliliği artırmayı amaçlıyor.

AYBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi, "2025-2027 yılları arasında hedeflenen bütçeyle sürecin tamamlanması ve kamu hizmetlerinde verimliliğin artırılması amaçlanıyor. Gereksiz yatırımlar ertelenecek ve verilerle desteklenen projelere öncelik verilecek. Bu kapsamda, kırtasiye malzemelerinden araç alımlarına kadar birçok alanda tasarruf sağlanacak," dedi.

Bu tasarruf tedbirlerinin makroekonomik dengelere olumlu yansıyacağı öngörülüyor. Bütçe açığının azalması ve Maastricht kriterlerine uygunluğun sağlanması bekleniyor.

Prof. Dr. Develi, "Bu durum, Türkiye'nin CDS puanına ve kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkeye olan desteğine olumlu etki yapabilir ve Türkiye’nin kredi notu artışını destekleyebilir," şeklinde konuştu.

Yeni Orta Vadeli Program’ın eylül ayının ilk haftasında açıklanması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *