"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,3002 %0.12
36,9763 %-0.09
2.260.133 %-2.003
2.996,01 -1,05
Ara
İşçi Haber Ekonomi Vatana destek vergisi iddialarına İletişim Başkanlığından açıklama

Vatana destek vergisi iddialarına İletişim Başkanlığından açıklama

Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan gurbetçilerden vatana destek vergisi alınacak iddialarına İletişim Başkanlığından açıklama geldi. Başkanlık yaptığı açıklamada, "Kamuoyunda tedirginlik oluşturulmak isteniyor" ifadelerine yer verdi.

Gurbetçilerden yıllık 71 bin TL'yi bulan seviyelerde vergii alınacağı iddialarına açıklık getiren İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddiaları yalanlayarak "Vergi paketinde böyle bir başlık yer almıyor" dedi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması söz konusu değildir.

Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM'ye sunulması planlanmaktadır."

"KAMUOYUNDA TEDİRGİNLİK ve GÜVENSİZLİK OLUŞTURMAYI AMAÇLADIĞI BELİRLENMİŞTİR"

"Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *