"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Ekonomi Visa'dan ABD'ye şikayet var

Visa'dan ABD'ye şikayet var

Visa ABD hükümetine Hindistan'ın yerel rakibi RuPay'i desteklemesinden şikayet ediyor.

Visa Inc (VN) , ABD hükümetine, Hindistan'ın yerel ödemelerdeki rakibi RuPay'i "gayri resmi ve resmi" tanıtımının ABD devi için önemli bir pazarda zarar verdiğinden şikayet etti.

Kamuda Visa, Başbakan Narendra Modi'nin yerel kartların kullanımını ulusal hizmete benzetmeyi de içeren halk lobisi tarafından desteklenen RuPay'in yükselişiyle ilgili endişeleri küçümsedi.

Ancak ABD hükümetinin notları Visa'nın ABD Ticaret Temsilcisi (USTR) Katherine Tai ve CEO Alfred Kelly de dahil olmak üzere şirket yöneticileri arasında 9 Ağustos'ta yapılan bir toplantı sırasında Hindistan'da "eşit şartlar" konusundaki endişelerini dile getirdiğini gösteriyor.

Mastercard Inc (MA.N) , USTR ile özel olarak benzer endişeleri dile getirdi. Reuters 2018'de, şirketin USTR'ye Modi'nin yerel ağı desteklemek için milliyetçiliği kullandığını protesto ettiğini bildirdi .

Bir USTR notunda, RuPay'i yöneten kar amacı gütmeyen kuruluş olan "Visa, Hindistan'ın National Payments Corporation of India'nın (NPCI) işini lehte gibi görünen gayri resmi ve resmi politikalarıyla ilgili endişelerini sürdürüyor" dedi. toplantı öncesinde Tai için hazırlandı.

Visa, USTR, Modi'nin ofisi ve NPCI, açıklama taleplerine yanıt vermedi.

Modi, yıllardır hızla büyüyen ödeme pazarında Visa ve Mastercard (MA.N) için bir meydan okuma teşkil ederek, kendi içinde yetiştirilen RuPay'i destekledi . Şirketle ilgili en son düzenleyici verilere göre, 2017'de yalnızca %15 olan RuPay, Kasım 2020 itibarıyla Hindistan'ın 952 milyon banka ve kredi kartının %63'ünü oluşturuyordu.

Kelly, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, RuPay'in beğenilerinin Visa için "potansiyel olarak sorunlu" olabileceği konusunda yıllardır "çok fazla endişe" olduğunu söyledi, ancak şirketinin Hindistan'ın pazar lideri olmaya devam ettiğini vurguladı.

Bir endüstri etkinliğinde yaptığı açıklamalarda, "Bu, sürekli olarak uğraşacağımız ve yıllarca uğraştığımız bir şey olacak. Dolayısıyla orada yeni bir şey yok" dedi.

BU KADAR KÜÇÜK BASINÇ DEĞİL

Modi, 2018 yılında yaptığı bir konuşmada RuPay'in kullanımını vatanseverlik olarak nitelendirdi ve "herkes ülkeyi korumak için sınıra gidemediği için RuPay kartını ulusa hizmet etmek için kullanabiliriz" dedi.

ABD'li yetkililerin toplantıda paylaştığı bir e-postaya göre Visa, 9 Ağustos'taki USTR toplantısında endişelerini dile getirdiğinde, Hintli liderin "Hindistan'ı RuPay'i ülkeye bir hizmet gösterisi olarak kullanmaya çağırdığı konuşmasına" atıfta bulundu. 

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman geçen yıl bankaların teşvik etmesi gereken "RuPay tek karttır" demişti. Hükümet ayrıca toplu taşıma ödemeleri için RuPay tabanlı bir kartı teşvik etti.

Birçok işlem hala Visa ve Mastercard üzerinden gerçekleştiriliyor

Endüstri kaynakları, RuPay'in Hindistan'daki kart sayısına hakim olmasına rağmen, çoğu RuPay kartının Modi'nin finansal katılım programı kapsamında bankalar tarafından verildiği için çoğu işlemin hala Visa ve Mastercard üzerinden gerçekleştirildiğini söylüyor.

USTR e-postasında Visa, ABD hükümetine Hindistan'ın "RuPay ile bağlantılı geçiş kartlarını kullanmaya zorlaması" ve "bankalar üzerinde RuPay kartlarını vermeleri için çok ince olmayan baskı" konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Mastercard ve Visa, Hindistan'ı önemli bir büyüme pazarı olarak sayıyor, ancak 2018 merkez bankası direktifiyle, ödeme verilerini "sınırsız denetim erişimi" için "yalnızca Hindistan'da" saklamaları yönünde sarsıldı.

Mastercard, merkez bankasının 2018 kurallarına uymadığını söylemesinin ardından Hindistan'da yeni kart çıkarma konusunda süresiz bir yasakla karşı karşıya. Reuters'in eylül ayında bildirdiğine göre, bir USTR yetkilisi özel olarak Mastercard yasağını "acımasız" olarak nitelendirdi.

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *