"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
18°
34,2906 %0.16
37,0922 %-0.36
2.313.522 %-1.105
3.029,35 0,58
Ara
İşçi Haber Ekonomi Walmart Türkiye'de ofis açıyor

Walmart Türkiye'de ofis açıyor

Amerikan Şirketler Derneği Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, çok uluslu perakende devi Walmart'ın ABD'de perakende pazarının yaklaşık yüzde 10-15'ini yönettiğini belirterek, şirketin Türkiye'de yeni bir ofis açacağını duyurdu.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki Amerikan ticaret odaları tarafından düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi, ekonomik iş birliği ve iş ortaklıklarını teşvik etmek amacıyla bölgeden hükümet yetkililerini, devlet kalkınma ajanslarını, iş liderlerini ve yatırımcıları İstanbul’da bir araya getirdi.

Perakende Savaşları: Walmart vs Target - Midas

Zirve hakkında bilgi veren Turnaoğlu, 12 ülkeden temsilcilerin Amerikan Şirketler Derneği çatısı altında toplandığını belirterek, bunun Türkiye'nin Avrasya için önemli bir bölgesel merkez olduğunu gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, zirvenin Türkiye’nin ABD ile ticaret hedefinin 100 milyar dolara ulaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

İPEKYOLU'NUN MODERN YÜZÜ

Turnaoğlu, gündemlerinde bölgedeki ticaret ve yatırımın artırılmasının bulunduğunu belirterek, "İstanbul ve Türkiye bu bölgenin doğal merkezi. Bugünkü zirveye 12 ülkeden 250 kişi katılıyor. Avrasya’yı geniş bir perspektiften değerlendiriyoruz. Özellikle Çin ile Avrupa’yı bağlayan Orta Koridor’un bu ülkelerden geçtiğini söyleyebiliriz. Bu, tarihsel İpek Yolu’nun yeni bir versiyonu." dedi.

Toplam gayrisafi milli hasılanın 2 trilyon doları geçtiğini belirten Turnaoğlu, Türkiye’nin bu bağlamda en büyük ekonomi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türk-Amerikan iş ilişkilerinin güçlenmesiyle birlikte, Amerikan şirketlerinin Türkiye’yi bölgesel bir merkez olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDAKİ TİCARET 

Turnaoğlu, Türkiye'nin ABD ile ticari hacminin 20 milyar dolardan yaklaşık 40 milyar dolara yükseldiğini aktararak, "Son 5 yılda bu rakam iki katına çıktı. Hedefimiz 100 milyar dolar ve bunu 2028-2029 yıllarında gerçekleştirmeyi umuyoruz." şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye'deki Amerikan şirketlerinin sayısının 2 bine ulaştığını ve toplamda 60 milyar dolarlık yatırım temsil ettiklerini ifade etti.

Zirvede, Türkiye ile ABD arasındaki savunma sanayiindeki iş birliğinin arttığına da dikkat çekildi. Turnaoğlu, Boeing ve General Electric gibi şirketlerin Türkiye'deki yatırımlarının ve işbirliklerinin önemini vurguladı.

WALMART'IN TÜRKİYE YATIRIMI

Walmart’ın Türkiye’de ofis açacağını ve Türkiye’den alımlara başlayacağını belirten Turnaoğlu, mobilya ve dondurulmuş gıda gibi ürünlerin bu alımlar arasında yer alacağını kaydetti.

Turnaoğlu: ABD'de perakendenin yüzde 10-15'ini yöneten Walmart Türkiye'de  ofis açıyor - Dünya Gazetesi

Turnaoğlu, Türk Hava Yolları’nın Amerika ile ticaretin gelişmesine büyük katkı sağladığını belirtti. Türk Hava Yolları’nın 14 şehre uçması ve kargo taşımacılığındaki başarısının, Türkiye’nin ABD ile olan ticaretini ileri taşıdığını ifade etti. Toplam e-ihracatın yarısının Amerika’ya yapıldığını ve Türk Hava Yolları’nın kargo kapasitesinin bu süreçte önemli bir destek sağladığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *