CoinShares Digital Asset Quarterly Fund tarafından düzenlenen ankette, piyasa hareketleri, düzenleme çerçeveleri ve diğer faktörler ışığında ekosistemdeki kurumsal yatırım eğilimleri kapsamlı bir şekilde inceleniyor.
Araştırmanın bulgularına göre, önde gelen yatırım şirketleri, bu yıl ürün performansı beklentilerin altında kalmış Ethereum‘un diğer öncü kripto para birimleri arasında en yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğu konusunda hemfikir.
Katılımcıların %45’i Ethereum’u en büyük büyüme potansiyeline sahip varlık olarak değerlendirirken, %39’luk bir kesim piyasa lideri Bitcoin’i öne çıkardı. Solana ise kurumsal yatırımcıların ilgi odağındaki ürünler açısından %6’lık bir oy oranı ile dikkat çekti.
Bu güncel anket, Ether’e yönelik yatırım ürünlerinin haftalık bazda net çıkışlar yaşadığı ve 2023 yılında “en az tercih edilen altcoin” olarak adlandırıldığı bir dönemde bile Ether’in çevresindeki olumlu algıyı ortaya koydu.
“Raporumuzda yıl boyunca gözlemlenen 127 milyon dolarlık net çıkışlar bu olumlu havayı yansıtmıyor olabilir; ancak bu, Ether’in ‘en az tercih edilen altcoin’ olarak etiketlenmesine rağmen, büyük varlık fonu yöneticileri arasında hala bir büyüme potansiyeli gördüğünü işaret ediyor.”
Türkiye'de kripto varlıklarına ilişkin yasayı genişleyecek!
Türkiye, uluslararası suç gözlemcisini kara para aklamayı ve terörün finansmanını önlemek için yeterli önlem almayan ülkelerin yer aldığı "gri listeden" çıkarmaya ikna etmek amacıyla kripto varlıkları kapsayan yeni bir mevzuat hazırlıyor.
Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'nin notunu 2021 yılında sözde gri listeye indirdi. Salı günü geç saatlerde bir meclis komisyonuna hitaben konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF raporunun Türkiye'nin gözlemcinin 40 standardından biri hariç tamamıyla uyumlu bulduğunu söyledi .
Bakan Şimşek, "Teknik uyum kapsamında geriye kalan tek konu, kripto varlıklara ilişkin çalışmalardır" dedi.
"Kripto varlıklarla ilgili yasa teklifini en kısa sürede Meclis'e sunacağız. Bundan sonra başka siyasi kaygılar yoksa Türkiye'nin o gri listede kalmasının bir anlamı kalmayacak." diyen Bakan Şimşek, planlanan yasal değişiklikler hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.
Gelişmiş ekonomilerden oluşan G7 grubu tarafından küresel finansal sistemi korumak amacıyla kurulan FATF, Türkiye'yi 2019 yılında terörizm ve kitle imha silahlarının yayılmasıyla bağlantılı varlıkların dondurulmasına yönelik önlemlerin iyileştirilmesi ihtiyacı da dahil olmak üzere "ciddi eksiklikler" konusunda uyarmıştı.