EYT'liler 'yasalar geriye dönük işlemez' diyerek bir hak mücadelesi içerisine girmişti. Seçim döneminde seslerini daha gür çıkaran EYT'liler sonunda kazandı ve yaş haddine takılmadan emekli oldu. 

EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş için emeklilik yolu açılmış oldu. . Özellikle staj ve çıraklık mağdurları, EYT'de prime takılanlar ve bağ-kurlular yeni bir düzenleme beklentisi içine girmişti. Yeni getirelecek düzenleme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den çok önemli bir açıklama geldi. Kademeli emeklilik sayesinde milyonlarca kişi emekli olacak. Bu yeni sistem sayesinde özellikle EPT'liler, staj ve çıraklık mağdurları, bağ-kurlular ve ev hanımları erken emeklilik haklarına kavuşacak. Yani EYT treni kaçmadı yeniden geliyor. Özellikle 1999-2000-2005 yılları önemli. Bu tarihler aralığında sigorta girişi olanlar 50 yaş altı emekli olabilecek. EYT dışında kalanları kapsayan kademeli emeklilik sistemi ve erken emeklilik detayları haberimizde…

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ GELİYOR

Erken emeklilikten özellikle staj ve çıraklık mağdurlarına, 1999 sonrası SGK girişi olanlara, Bağ kurlulara, ev hanımlarına ve prime takılanlara yararlanacak.

3600 GÜNLE EMEKLİ OLUNABİLECEK

Kademeli emeklilik sisteminde 3.600 günle emeklilik hakkı da var. 10 yıl çalışma süresini dolduran vatandaşlar bu yasa ile beraber emekli olma hakkına sahip olacak. Ayrıyeten EYT'yi bir günde kaçıran ya da 1999 sonrası sigorta girişi olan vatandaşlar da bu yasadan faydalanabilecek. Prim gün sayısının düşmesiyle Bağ-kurlular da avantajlı duruma düşüyor.

ESNAFLAR DA UNUTULMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada esnafa erken emeklilik müjdesini de vermişti. Yine emeklilik sistemi ile birlikte artık küçük esnafta erken emekli olma hakkına sahip olacak. 15 yıl esnaflık yapanlara emeklilik hakkı verilecek.