Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam TRT ortak yayınına katıldı. Gazeteci Abdülkadir Selvi, Erdoğan’a “‘Konuşmanızda iki defa bunlarla video çekmişler’ dediniz. Ben onu tam anlayamadım. Yani kim, neyle video çekmiş?” diye sordu.

Mansur Yavaş: Ankara halkı mutlu ki şu an yüzde 60'lara varan oy oranıyla beni seçiyor Mansur Yavaş: Ankara halkı mutlu ki şu an yüzde 60'lara varan oy oranıyla beni seçiyor

Erdoğan, Selvi’ye verdiği yanıtta, “Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. Haydi, haydi türü. Anladınız mı? Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu… Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter hesabından “montajcı sahtekar” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Erdoğan’ın TRT yayınındaki “Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimleri var. Haydi, haydi türü. Ama montaj, ama şu, ama bu... PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler” şeklindeki sözlerini ve yayın görüntülerini paylaşan bir hesabı alıntılayarak “montajcı sahtekar” notuyla paylaştı.

MİTİNGLERDE İZLETTİRMİŞTİ

Erdoğan, ilk tur öncesinde düzenlediği mitinglerde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Haydi’ isimli kampanya videosuna montaj ile eklenen terör örgütü PKK’nın görüntülerini vatandaşlara izlettirmişti.