Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili kritik bir açıklamada bulunarak "İstanbul'da acilen dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut var.İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında 500 bin konutluk uydu kentler planlıyoruz. Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak bir müjdeyi paylaşacağız." dedi.

Erdoğan, konuşmasının devamında muhalefeti eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"CHP, ÇÖP, ÇUKUR, SUSUZLUK DEMEKTİR"

Meral Akşener, skandal iddiaların ardından Ayşenur Arslan'a dava açtı Meral Akşener, skandal iddiaların ardından Ayşenur Arslan'a dava açtı

"Fikirtepe 1950 yılına kadar Sultan 5. Murat'ın av köşkünden başka bir şey olmayan mesire yeriydi. Sonra 3 mahalleden oluşan koca bir gecekondu şehri ortaya çıktı. Dönüşüm projemizin tamamlanmasıyla Fikirtepe artık gecekondularla anılan yer olmaktan çıkıyor. İstanbul'a ve Fikirtepe halkına ait modern, nezih bir cazibe merkezi olarak şehirde yerini alıyor.

21 yıllık iktidarımızı en yalın haliyle göstermeye değerdir. İstanbul'un en sorunlu bölgesini aldık, en prestijli yeri haline getirdik. İşte Türkiye'yi de 21 yıl önce Fikirtepe'nin eski hali gibi aldık. 94 yılında İstanbul'u nasıl aldık, çöp, çukur, çamur. Buraları çöpten çukurdan temizlemedik mi? Su var mıydı? Kim vardı İstanbul yönetiminde, CHP. CHP, çöp, çukur, susuzluk demektir. 1 yılda tertemiz İstanbul meydana getirdik. 1 yılda susuzluğu giderdik ve İstanbul suyuna kavuştu."