Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki "Güçlü Sanayi Güçlü Türkiye İstanbul Buluşması"nda CHP lideriı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TRT'deki konuşmasında hükümetin terör örgütleriyle görüştüğü iddiasına yanıt verdi.

Erdoğan, "Bizim terör örgütleriyle görüşmeler yaptığımızdan bahsediyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunu ispatlayamazsan namertsin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanlığında da şahsımıza 27 milyondan fazla vatandaşımız büyük bir teveccüh gösterdi. Ancak sistem gereği seçimin sonuçlanması ikinci tura kaldı. Milletimiz muhalefete ve tüm dünyaya çok net mesajlar gönderdi.

Ülkemizi tekrar koalisyon günlerine döndürme önerilerine hayır diyerek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yeniden güven oyu vermiştir. Terör örgütleriyle iş tutanlara gönlünün kapalı olduğunu sandıkta göstermiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu, TRT'deki açıklamasında bizim terör örgütleriyle görüşmeler yaptığımızdan bahsediyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunu ispatlayamazsan namertsin. Bizim terör örgütleriyle, temsilcileriyle herhangi bir görüşme yaptığımızı ispatlamak, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İspatlayamazsan namertsin.

"Para sayma" soruşturmasında CHP'li Özcan'ın ifadesine ulaşıldı: Bağışı parti adına aldım "Para sayma" soruşturmasında CHP'li Özcan'ın ifadesine ulaşıldı: Bağışı parti adına aldım

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Biz terör örgütleriyle görüşme değil, onları inlerinde vurmakla görevli olduk. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde bunları vurduk. Hala vurmaya devam ediyoruz. Sen ise Kandil'den talimat alarak bunların parti binalarına bile değil, parlamentoda odalarına gidip görüşmeler yapıyorsun. Asla bizim terör örgütleriyle bir araya gelmemiz, böyle bir şey söz konusu değildir.

İspat sana aittir. Erdoğan'ın ve arkadaşlarının terörle mücadelede nerede olduğunu milletim bilir. Sen tam aksine sınır ötesinde bile teröristlerle nasıl adımlar atılacağının görüşmelerini ne yazık ki şu anda dirsek dirseğe beraber yürüdüğün HDP ile çalışmalarını yaptın.

KILIÇDAROĞLU'NUN TRT ÇAĞRISINA YANIT: "ŞÖRET OLMAK İSTİYORSUN"

Utanmadan bizi televizyona çağırıyorsun. Senin derdin başka, sen şöhret olmak istiyorsun. Sana şöhret minderi vermeye bizim vaktimiz yok. Seçim sonuçlarını hazmedemeyip milletimize etmedik hakaret bırakmayanların hangi yüzle onlardan oy isteyeceğini açıkçası biz de merak ediyoruz.

Hatay'a gittin, orada Defne'ye niye gitmedin? Defne'de yüzde 90 oy aldın. Biz yüzde 8 aldık. Ama biz burada CHP yüzde 90 oy aldı diye orada hastane yapma olayını bir kenara koymadık. Tam aksine şu anda ortakların '3 ayda hastane mi yapılır' derken, biz '3 ayda yapacağız' dedik. Yaptık mı? Yaptık. Açılışını da yaptık."