"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2372 %-0.12
37,0658 %0.18
2.306.069 %1.198
3.015,54 0,76
Ara
İşçi Haber Eskişehir Eylem konuşması yargıya taşındı: CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz ifade verdi

Eylem konuşması yargıya taşındı: CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz ifade verdi

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin düzenlenen eylemdeki açıklamaları nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir Adalet Sarayı'nda ifade verdi.

İfadesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Yalaz, kendisine yöneltilen “halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik” suçlamasının geçerli olmadığını savundu.

Yalaz, açıklamasında söz konusu kanunun henüz yürürlüğe girmediğini belirterek, “Ben açıklamayı yaptığımda, kanun tasarı aşamasındaydı ve hala yasalaşmamıştı. Suçun hem maddi hem de manevi unsurları açısından bakıldığında, iddialar ve suçlamalar tamamen asılsızdır,” dedi.

Yalaz’ın açıklaması sırasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer de yanında yer aldı.

NE OLMUŞTU?

21 Temmuz Pazar günü Hamamyolu Caddesi'nde yapılan eylemde Yalaz, “Tarihi bir direnişe hazır olsunlar. ‘İki tane ağaç kesildi’ diye nasıl sokakları titrettiysek, eğer can dostlarımıza dokunurlarsa, aynı şekilde mücadelemizi vereceğiz,” şeklinde konuşmuştu. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sözleri “halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik” suçundan soruşturma başlatmak için incelemeye aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *