Hakem Matej Boltauzer'in o anları güvenlik kameralarıyla anbean kayda alındı. Hakem Boltauzer, Partizan-Monaco maçı sonrası Belgrad Havalimanı'nda 221 Euro değerinde parfüm çalarken güvenlik kameralarına takıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Dortmund Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Dortmund

GÖZALTINA ALINDI

Matej Boltauzer, Euroleague basketbol müsabakalarının tanınmış hakemi olarak skandal bir olaya imza attı. Boltauzer, Partizan ile Monaco arasındaki maç sonrası Belgrad Havalimanı'nda bir hırsızlık olayına karıştı. Yaşanan olay sonrasında Slovenyalı hakem, yakalanarak gözaltına alındı. 

Olay 5 Aralık 2023 tarihinde yaşandı. Belgrad'da düzenlenen maçın ardından, Boltauzer'in havalimanının duty free mağazasından 221 euro değerinde parfüm çaldığı belirlendi. Hakem güvenlik ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Ünlü hakem olay yerinde itirafta bulundu.

Sırp gazetesi Republika tarafından yaşanan olaya ilişkin bilgiler servis edildi. Gazete, hakem Boltauzer ile iletişime geçtiğini belirterek, aldığı yanıtın "Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Üzgünüm, konuşamam" olduğunu bildirdi.

TARTIŞMALI KARŞILAŞMAYI YÖNETMİŞTİ

Bu alandaki en deneyimli isimlerden biri olarak bilinen 49 yaşındaki Boltauzer, 2003 yılından itibaren Euroleague sahalarında hakemlik yapıyor.

Ayrıca tanınan hakem, son olarak tartışmalara sahne olan Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv arasında düzenlenen karşılaşmayı yönetmişti.

Editör: Öznur Kaya