Başkent Dublin'de bulunan Trinity College Dublin'de kamp kuran Filistin destekçisi öğrenciler üniversite yönetimine taleplerini eylemlerinin 5. gününde kabul ettirdi.

Hangi liderler helikopter ve uçak kazalarında hayatını kaybetti? Hangi liderler helikopter ve uçak kazalarında hayatını kaybetti?

Açıklamada bulunan üniversite, Filistin destekçisi öğrencilerin taleplerinin kabul edilmesiyle öğrenciler ile yönetim arasında uzlaşmaya varıldığını ve kampın sonlandırılacağını aktardı.

"MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Üniversiteden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Trinity College Dublin, işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren ve Birleşmiş Milletler'in (BM) kara listesinde yer alan İsrailli şirketlere yapılan yatırımları sonlandıracak. Diğer İsrailli şirketlere yapılan yatırımları da elden çıkarmak için çaba gösterecek."

Ayrıca, üniversite adına görüşmeleri yürüten Profesör Eoin O'Sullivan, açıklamada bulunarak "Bu anlaşmaya varılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz ve gündeme getirilen konularla ilgili olarak daha fazla yapıcı angajmana girmeye kararlıyız." dedi.

Bu kapsamda uzlaşmaya varıldığını doğrulayan Trinity College Dublin Öğrenci Birliği Başkanı Lazslo Molnarfi, üniversite yönetimiyle yapılan iki toplantının ardından öğrencilerin üniversiteden taleplerinin karşılandığını teyit eden mektup aldıklarını belirtti.

TALEPTE BULUNULMUŞTU

Öğrenciler, kampüste kurdukları çadırlara "İsrail bir terör devletidir", "Soykırımı sonlandırın", "Nehirden denize kadar" ve "Özgür Filistin" yazıp Filistin bayrakları yerleştirmişti.

Ayrıca, şehirdeki Işık Anıtı önünde bir araya gelen aktivistler de Filistin ve İrlanda bayrağı açarak Trinity College'a yürümüştü.

5 gündür eylemlerini sürdüren Trinity College'da Filistin destekçisi öğrenciler, 3 Mayıs'ta protesto başlatarak okul yönetiminin İsrail ile bağlarını kesmesi isteğinde bulunmuştu.

Kaynak: AA