Resmen duyurdu: Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti Resmen duyurdu: Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti

İsrail polisi , namaz kılmak için toplan binlerce kişiye saldırdı.

Bugün şafaktan önce Kudüs'teki Mescid-i Aksa yerleşkesine baskın düzenledi. Sağlık görevlileri en az 152 Filistinlinin yaralandığını söyledi. Filistinliler plastik mermiler, göz yaşartıcı gazla yaralandı ya da bir şok bombası atan İsrail polisi tarafından dövüldü.

Cuma günü şafak vakti İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın avlularını basması sonucu düzinelerce Filistinli yaralandı .

Filistin Kızılayı , cami avlularında İsrail polisiyle çıkan çatışmalarda 150'den fazla Filistinlinin yaralandığını söyledi.

Filistinliler plastik mermiler, göz yaşartıcı gazla yaralandı ya da bir şok bombası atan İsrail polisi tarafından dövüldü.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, cami korumalarından birinin gözüne kauçuk kaplı metal bir kurşun isabet ettiği belirtildi.

Görgü tanıklarının yaptığı açıklamada, İsrail polisinin ibadet edenleri takip ettiğini ve cami avlusunda dövdüğünü söyledi.

İsrail polisi ise yaptığı açıklamada, Müslümanlar tarafından Burak Duvarı olarak bilinen Batı Duvarı'na taş atılmasının ardından müdahale ettiklerini söyledi.

İsrail'in eylemleri Hamas tarafından kınanırken, Filistin Yönetimi'ndeki Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hadmi uluslararası toplumu " İsrail ihlallerine " son vermek için harekete geçmeye çağırdı .

Bu haberde kaynak ANews'tir.