Filistin'e destek için toplanan bağışlarla satın alınan iki ambulans, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye doğru yola çıktı.

Yeryüzü Doktorları Derneği ve Albayrak Medya Grubu'na ait haber platformu GZT'nin, Gazze'ye yardım amacıyla başlattığı "Gazze'ye Ambulans" kampanyası kapsamında 5 milyon 397 bin 864 liralık bağış toplandı. Bağışlarla iki ambulans satın alındı. Ambulanslar, Mısır'daki Refah Kapısı üzerinden Gazze'ye gitmek için yola çıktı.

"SAVUNDUĞUMUZ ŞEYLER ÇOK ÖNEMLİ"

Dernek ve GZT arasındaki iş birliği için dernek binasında imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Dernek Başkanı Yahyahan Güney, hakkı, adaleti ve eşitliği savunmak, bunlar için mücadele etmek gerektiğini belirterek, "Adaletsizliğin olduğu bir zamandayız. Büyük medeniyetlerin, hakkaniyet ve özgürlük nidalarıyla söyledikleri sözlere aslında kendileri bile inanmıyor. Bize düşense iyiliği ve doğruluğu göstermek. Gazze de bu yüzden önemli. Güçsüz ve kuvvetsiz olabilir, hatalar yapabiliriz ama savunduğunuz şeyler çok önemli." dedi.

Filistin'deki durumun, derneğin kurulduğu günden bu yana gündemlerinde olduğunu aktaran Güney, "Üyelerimizin en çok gitmek istediği, insanlara yardımcı olmak istediği yer Filistin oldu. Çünkü, orada çok fazla haksızlık oldu. Olmaması gereken şeyler vardı. Böyle bir zamanda, yanlarında bizim gibi bir kurumu görmek bizi onore ediyor. Allah bizi doğru ve düzgün bir yerde buluşturdu." diye konuştu.

Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık

"İNSAN OLARAK BİRŞEY YAPMAYA KARAR VERDİK"

GZT Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer de Gazze meselesinin insanlık meselesi olduğuna dikkati çekti.

Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana artarak devam eden saldırılarla ilgili ekstra mesai harcadıklarını dile getiren Gezer, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada da bir savaşın içindeyiz ve üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bir gazeteci değil de insan olarak bir şeyler yapmaya karar verdik. İsrail'in sivil, hastane ve ambulansları vurduğunu görünce, 'Bunun üzerine bir şey yapabiliriz.' diye düşündük. Kısa süre içerisinde çok ciddi bağışlar geldi. Bir anda herkes pozitif yaklaşmaya başladı. Gazze için 2 ambulans yeterli değil. Amacımız biraz da bu eksikliğe dikkat çekmek oldu."

Kaynak: Anadolu Ajansı