"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Galeriler Gündem Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası

Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması, aile ziyaretlerinin ardından gezi fırsatı da sunuyor. İşte bayram tatilinde gidilebilecek 10 rota…

Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 1
Klasik ve lüks bir seçenek olarak Bodrum karşımıza çıkıyor. Bodrum'u ziyaret edecekler mutlaka Bodrum Kalesi içinde bulunan Su Altı Arkeoloji Müzesi'ni, Bodrum Antik Tiyatro'yu ve Bodrum'un eşsiz koylarını görmeli.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 2
Kaş da Kurban Bayramı'nda nereye gidilir sorusunun en güzel cevabı olabilir. Antalya’nın bir başka yüzü. Hem küçük, hem güzel, hem sakin hem canlı.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 3
Deniz aramayanlar için Denizli. Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti tatilinde deniz aramayanların tercihi olabilir.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 4
Sinop Cezaevi, Hamsilos Koyu, Erfelek Şelaleleri, Sinop gezilecek yerler listesinde keşfetmeniz için sizi bekliyor. Sinop mantısı da mutlaka tadına bakılması gereken bir lezzet.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 5
Hem görsel olarak sizi mest edecek hem de midenize bayram ettirecek bir yer Hatay. Humusun, künefenin hası, biberli ekmeğin acısı başka bir yerde yiyemeyeceğiniz güzellikte. Midesine düşkünlerin ilk düşünmesi gereken yer olabilir Hatay.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 6
Ege denizinde yer alan Türkiye’nin en büyük 4. adası Cunda. Dar sokakları ve taş evleri ile şirin bir tatil bölgesi burası. Tarihi yel değirmenleri ve pırıl pırıl plajları ile herkesi mutlu edebilir.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 7
Küçük yöresel bir konakta konaklamak isteyenler için adres Safranbolu. Buraya özgü yöresel mimari evleri o kadar şirin ki kesinlikle görmeye değer. Bulak Mağarası, Tokatlı Kanyonu ve Kristal Teras, Safranbolu'da gezebileceğiniz yerlerden.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 8
Hem gezmek hem denize girmek isteyen midesine düşkün kişiler için bir başka yer de Mersin. Cennet Cehennem Mağaraları, Kızkalesi, Kanlı Divane Ören Yeri görmeniz gereken yerlerden. Tantuni, ciğer, künefe, cezerye ve kerebiç ise denemeniz gereken başlıca lezzetler.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 9
Erzurum'a sadece kışın gidilir diye düşünenler yanılıyor. Tarihi ve doğal güzelliklerle dolu Erzurum'da görmeniz gereken yerlerden birkaçı şu şekilde: Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Tortum Şelalesi, Haho Kilisesi ve Narman Peri Bacaları. Gitmişken cağ kebabı ve kadayıf dolması da yemeyi unutmayın.
Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? İşte 10 gezi rotası 10
Dünya bir ev olsa mutfağı Gaziantep olurdu diyenler yanılmıyor. Katmer ve baklava denilince akla ilk gelen Gaziantep'te gezilecek yerler de var. Burada Gaziantep Kalesi ve Pişirici Kasteli ile büyülenebilir, Zeugma Mozaik Müzesi ile tarihin izini sürebilirsiniz.

Kurban Bayramı tatilinin yaza denk geldiği bu zaman, Türkiye'nin güzelliklerini keşfetmek için harika bir fırsat sunuyor. Zevke ve bütçeye bağlı olarak gezilebilecek birçok rota varken, vatandaşlar da gezi rotalarını araştırmaya başladı. İşte birbirinden güzel 10 gezilebilecek yer... 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *