"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Galeriler Yaşam İngiltere araştırdı: İşte paranızı kenarda tutmanın şaşırtıcı faydaları

İngiltere araştırdı: İşte paranızı kenarda tutmanın şaşırtıcı faydaları

İngiltere Bristol Üniversitesi Kişisel Finans Araştırma Merkezi, düzenli para biriktirmenin insanlar üzerindeki etkisi araştırdı.

İngiltere araştırdı: İşte paranızı kenarda tutmanın şaşırtıcı faydaları 1
Araştırmada, ufak miktarlarda bile düzenli tasarrufun bireylerin ruh sağlığına olumlu etki ettiği, stresi azaltarak düzenli uyku alışkanlıklarının oluşmasına yardımcı olduğu ifade edildi.
İngiltere araştırdı: İşte paranızı kenarda tutmanın şaşırtıcı faydaları 2
Tasarruf yapmanın kişilerin maddi konularda daha az kaygılı olmasına olanak sağladığı ifade edilen araştırmada, böylece bu kişilerin borç sıkıntısı yaşamadığı veya beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olduğu belirtildi.
İngiltere araştırdı: İşte paranızı kenarda tutmanın şaşırtıcı faydaları 3
Araştırmada, aylık olarak küçük miktarlarda para biriktirmenin insanların ruh sağlığına olumlu etki ettiği belirtildi. Tasarrufun, bireylerin stressiz ve rahat bir şekilde uyumasına yardımcı olduğu ve bu sayede düzenli uyku alışkanlıklarının oluştuğu vurgulandı.
İngiltere araştırdı: İşte paranızı kenarda tutmanın şaşırtıcı faydaları 4
Araştırmada, "Kenarda param var." düşüncesiyle bireylerin günlük hayatlarında daha iyimser oldukları belirtilirken, düşük gelire sahip insanların para biriktirme alışkanlığı olanlarının, tasarruf yapmayan zenginlerle benzer düzeyde memnuniyet duyduğuna dikkat çekildi.
İngiltere araştırdı: İşte paranızı kenarda tutmanın şaşırtıcı faydaları 5
Bugünün dünyasında tasarruf yapmanın zorluğuna vurgu yapılan araştırmada, her 10 kişiden 6'sının para biriktirme alışkanlığına sahip olduğu belirtildi.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, düzenli para biriktirmenin insanların düzenli ve rahat uyumasına katkı sağladığı belirlendi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *