Genç Sağlık Sendikası Asm Grup Elemanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahiner, 14 Mart Tıp Bayramı'nı buruk kutlayarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Büşra Şahiner'in ifadeleri şu şekilde:

14 Mart Tıp Bayramı 

Mesleğini fedakarca icra eden binlerce sağlık çalışanı, sağlıkçı sıfatı olmayan Asm Grup Elemanları.. işe girerken istenen sağlıkçı diploması.. Bir ay sonra bedeli asgari ücret dahi olmayan maaş bordroları.. olmayan sosyal hakları..  olmayan iş güvenceleri.. olmayan görev tanımları.. pandemi döneminde alkışlanan.. hakkınız ödenmez denen ve hakları henüz ödenmeyen, kuruma gelen maske ve aşılardan mahrum bırakılan, sokağa çıktığında sağlıkçı  olduğunu ispatlayamayan , depremde asm'si yıkılan , doktoru yer değişikliği istediği icin issiz kalan, her asgari ücrete zam haberiyle işten atılan binlerce asm grup elemanı.. 14 Mart Tıp Bayramı ve bu özel günü bayram havasında kutlayamayan binlerce sağlık çalışanı..

Bundan tam bir yıl önce aynı sağlıkçı grubu için , aynı ses tonuyla,aynı mücadele inancıyla kadrolu bir çalışma hayatı istemiştik.. Bu süreçte ne yazikki  değişen tek şey zaman.. mağduriyet aynı mağduriyet.. değişmeyen, değişmeyecek olan tek şey ise mücadele inancımız oldu 

Bizler bugün bu  sağlık ordusu için dün ne istediysek bugün aynı şeyi çok daha gür bir sesle istiyoruz 
Talebimiz bu büyük sağlık ordusu için  branş farkı gözetmeksizin,  yarı zamanli tam zamanli ayrim yapilmaksizin eşit işe eşit maaş olacaktır ,eşit işe eşit özlük hakkı olacaktır Asm Grup Elemanına Kadro olacaktır

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

Bugün burda değerli devlet büyüklerimize diyoruz ki ; "eleman " ifadesini çıkaralım yerine büyük harflerle sağlıkçı yazalım, birinci basamak sağlık hizmetleri çok değerlidir bizler bu alanı güçlü tutarsak 2. Ve 3. Basamak sağlık hizmetleri sorunsuz isleyecektir bu durum devletimiz hazinesine katkı sağlarken binlerce sağlıkçıyı mutlu edelim, daha önce  kamu dışı asç lere sağlanan kadroyu bu büyük sağlık ordusuna da sağlayalım adalet ve esitlik ilkesi yeini bulsun .. Başarılı sağlık hizmetleri mutlu sağlıkçılar ile sağlanacaktır.. hemşire, ebe, att, tıbbı sekreter, temizlik personeli sağlıkçıdır İş güvenceli bir çalışma alanına kavuşmalıdır.