"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Genel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü

Array

RİZE (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Rize'de tören düzenlendi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkan Vekili Aydın Bilsel, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve beraberindekiler ilk olarak şehit Hüseyin Gür'ün mezarını ziyaret etti.

Burada, İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. Daha sonra Rize Valiliği önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törene, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı, Ömer Faruk Duman, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu ve diğer ilgililer de katıldı.

- Artvin

Artvin'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107.yılı dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Artvin Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen tören, Artvin Vali Vekili Onur Özaydın, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin'inin şehitlik anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Tören, saygı atışının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Teğmen Kadir Erler, vatanın bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü için çalarını feda eden şehitleri rahmet ve milletle andığını söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107'nci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadığını ifade eden Erler, 18 Mart'ın 1915'te Türk Ordusu'nun Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği destansı bir zaferin yıl dönümü olduğunu kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletin kahraman evlatlarının emsalsiz fedakarlıklarıyla kazanılan bir zafer olduğunu vurgulayan Erler, bu zaferin milli mücadeleye ilham veren Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun çok önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.

Tören, şehit mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılması ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.

- Bayburt

Bayburt'ta da Genç Osman Şehitliği'nde tören yapıldı.

Törene, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saygı atışının ardından Bayburt Şehit ve Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Selami Köksal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Şehitlerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edilen törende, Vali Epcim ve diğer protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

- Trabzon

Trabzon'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

15 Temmuz Hürriyet ve Şehitler Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, İl Garnizon Komutan vekili Personel Albay Erdem Canbolat çelenk sundu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen anma programında, Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Vali Ustaoğlu ve protokol üyeleri, şehitlerin kabrine karanfil bıraktı.

- Giresun

Giresun'da Hükumet Konağı önünde Vali Enver Ünlü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende şehitler için dualar edildi.

Gümrük Müdürlüğü Binası Konferans Salonu'nda devam eden törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri personel tarafından Çanakkale Savaşları konulu sunu yapıldı.

Video ve öğrencilerin oratoryo gösterilerinin sunulduğu törende Çanakkale Savaşları konulu çeşitli yarışmalarda ödül alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Törene Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

- Gümüşhane

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Gümüşhane'de tören düzenlendi.

Gümüşhane Valiliği önündeki törende, Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkan Vekili Özcan Ulutaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gümüşhane Kültür Merkezinde devam eden törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı katılımcılara okundu.

Törende, gün dolayısıyla düzenlenen "Bir Destandır Çanakkale" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende bir konuşma yapan Vali Kamuran Taşbilek, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin kahraman evlatlarının fedakarlığıyla tarihin akışını değiştiren çok anlamlı bir zafer olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

"Osmanlı Devleti’nin son dönemlerini hatırlarsanız, mağlubiyetlerle, sıkıntılarla geçen bir dönemde tekrar bize şanlı tarihimizi, bizim bir zincire vurulamayacağımızı, boğulamayacağımızı, tarih sahnesinden yok edilemeyeceğimizi hatırlatan bir zafer. Bu zafer aynı zamanda bizi yeniden küllerimizden doğuruyor."

Merkez Atatürk Ortaokulu tarafından öğrenciler tarafından düzenlenen tiyatro oyunu sahnelendi. Programında sonunda katılımcılara üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram edildi.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ni ziyaret eden Vali Taşbilek, protokol üyeleriyle birlikte Emirler Mezarlığı'ndaki şehit kabirleri ziyaret ederek, karanfil bıraktı.




Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *