"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2509 %-0.03
37,0458 %0.06
2.300.559 %-0.798
3.016,50 -0,38
Ara
İşçi Haber Genel Almanya’da yangın faciası: Türk anne ve küçük oğlu hayatını kaybetti

Almanya’da yangın faciası: Türk anne ve küçük oğlu hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Eberswalde şehrinde çıkan yangında iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Olay, Berlin’in kuzeyinde yer alan Eberswalde’deki bir binada meydana geldi. Yangında hayatını kaybedenlerin, bir Türk anne ile 5 yaşındaki oğlu olduğu öğrenildi.

Polisin verdiği bilgilere göre, Eberswalde’nin merkezindeki üç katlı bir binada hem iş yeri hem de konut bölümünde yangın çıktı. Yangında iki kişi yaşamını yitirirken, altı kişi de yaralandı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yangında hayatını kaybedenler Türk vatandaşı bir anne ve oğluydu.

Yangının çıktığı binanın alt katında bir döner dükkanı bulunduğu, ancak yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediği açıklandı. Polis olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Dışişleri Bakanlığı, yangın sonrası yaptığı açıklamada, Berlin Başkonsolosluğunun olay yerinde incelemelerde bulunduğunu ve sürecin yakından takip edildiğini belirtti. Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Almanya’nın Eberswalde şehrinde dün (15 Eylül) çıkan bir yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili yerel makamlar tarafından soruşturma başlatılmıştır. Berlin Başkonsolosluğumuz yanan binada incelemelerde bulunmuştur. Gelişmeler yakından takip edilmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *