"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2706 %0
37,0230 %0.04
2.299.540 %-0.565
3.027,58 -0,01
Ara
İşçi Haber Genel Amerikan gazetesi WSJ yazdı: Erdoğan'dan bir diplomasi zaferi daha

Amerikan gazetesi WSJ yazdı: Erdoğan'dan bir diplomasi zaferi daha

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönetiminde Ankara'da gerçekleştirilen takas operasyonunu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için başka bir diplomasi başarısı" olarak nitelendirdi.

WSJ'nin haberinde, operasyonla serbest bırakılanlar arasında WSJ muhabiri Evan Gershkovich'in de bulunduğu belirtildi. Haberde ayrıca, Türkiye'nin Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana birçok "esir takasına" ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı.

Gazete, ABD ve Rusya arasındaki takas operasyonunun Cumhurbaşkanı Erdoğan için "başka bir diplomasi başarısı" olduğunu vurgulayarak, "Bu operasyon, Batı'ya Türkiye'nin arabuluculuktaki değerini bir kez daha hatırlatıyor" değerlendirmesinde bulundu.

WSJ, Türkiye'nin "Karadeniz Tahıl Girişimi" anlaşmasında etkili bir oyuncu olduğunu hatırlatarak, bu girişimin sonuca ulaşamamasına rağmen Türkiye'nin Ukrayna savaşı için barış görüşmeleri yürüttüğüne dikkat çekti. Ayrıca, Erdoğan'ın Rusya ile ilişkiler konusunda Batı'dan bağımsız bir rota izlediğini belirtti.

MİT, dün ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunu gerçekleştirdi. Operasyonda takas edilenler arasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Amerikalı eski deniz piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin ve Rusya Federal Güvenlik Servisi Subayı Vadim Krasikov gibi isimler öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *