"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2740 %-0.02
37,0535 %0.12
2.306.402 %0.314
2.999,63 0,23
Ara
İşçi Haber Genel Ankara merkezli 9 ilde operasyon: Kamuyu zarara uğratan çete çökertildi

Ankara merkezli 9 ilde operasyon: Kamuyu zarara uğratan çete çökertildi

Ankara merkezli 9 ilde kamuyu zarara uğrattığı belirlenen çeteye yönelik operasyonda 33 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, resmi belgede sahtecilik ve Noterler Kanunu'na muhalefet suçlarıyla ilgili bir operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, 242 aracın sahte belge düzenlenerek TSE ve diğer aracı kurumlara gitmeden tescil işlemlerinin yapıldığı ortaya çıktı.

Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, aralarında noter katiplerinin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Çete üyelerinin, sosyal medya aracılığıyla mağdurlara ulaştığı ve çekici, okul servisi, kamu servisi, kamyonet gibi araçları sahte evraklarla trafiğe soktukları tespit edildi.

Yakalanan noter katiplerinin, usulsüz sahte belgelerle araçlara ruhsat çıkardıkları belirlendi. Bir aracın aynı gün içinde üç farklı ilde tescil edildiği sistem üzerinden sorgulanarak ortaya çıkarıldı.

Operasyon sırasında şüphelilerin iş yerleri ve evlerinde yapılan aramalarda, sahte evraklar, seri tadilat belgeleri, kayıt belgeleri, dijital materyaller ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *