"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4951 %0.08
36,2443 %-0.33
3.405.605 %4.371
2.960,25 0,85
Ara
İşçi Haber Genel Atlı kızaklar bu kez yiyecek bulamayan yaban hayvanları için mesai yaptı

Atlı kızaklar bu kez yiyecek bulamayan yaban hayvanları için mesai yaptı

- Ardahan'da kar ve soğukta yaban hayvanlarının aç kalmaması için atlı kızaklara yüklenen yulaf, buğday, arpa, yonca ve köpek mamaları Çıldır Gölü'ndeki belirli noktalara bırakıldı - DKMP 13. Bölge Müdürü Okan Gün: - "Bölge olarak bu sezonda hedefimiz 211 ton yemleme çalışması yapmaktı ancak biz bu hedefi aştık ve 230 ton yemleme çalışması yaptık"

ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Ardahan ve Kars sınırında bulunan yüzeyi kar ve buzla kaplı Çıldır Gölü çevresinde aç kalan yaban hayvanları için atlı kızaklarla yemleme çalışması yapıldı.

Kışın "Eskimo" usulü balık avcılığı ve atlı kızakla gezinti yapılan Çıldır Gölü'nün yüzeyinde, ilkbaharda da etkili olan soğuk hava nedeniyle halen buz tabakası bulunuyor.

Yaban hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile gönüllüler çalışma başlattı.

Turistlerin gezinti yaptığı atlı kızakları bu kez yaban hayvanları için kullanan ekipler, yulaf, buğday, arpa, yonca ve köpek mamalarını Çıldır Gölü ve çevresindeki belirli noktalara bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürü Okan Gün, AA muhabirine, Çıldır Gölü'nün önemli bir değer olduğunu söyledi.

Martıların gelişini haber alır almaz hemen çalışma başlattıklarını ifade eden Gün, şöyle konuştu:

"Bölge olarak bu sezonda hedefimiz 211 ton yemleme çalışması yapmaktı ancak biz bu hedefi aştık. Şu an 230 ton yemleme çalışması yaptık. Bugün de Ardahan'daki bir çalışmamıza katıldık. Burada martılar başta olmak üzere diğer hayvanlar için de Akçakale bölgesine yaklaşık 300 kilogram farklı yemler bıraktık. Çalışmamızda yulaf, buğday, arpa, yonca ve köpek maması benzeri yemleri doğaya bırakıyoruz."

Gün, gönüllülerin de bölgede yemlemeye destek olduğunu belirterek, "Çıldır Gölü'nün korunması için bize düşeni fazlasıyla yapmak istiyoruz. Bugün soğuk ve şiddetli rüzgara rağmen bize yardımcı olan vatandaşlar ve ekibimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *