"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2527 %0.1
37,1097 %0.24
2.309.833 %-1.438
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Bayraktar'dan Sakarya'da gaz sahası müjdesi

Bakan Bayraktar'dan Sakarya'da gaz sahası müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu çerçevesinde ABD'nin New York kentindeki Türkevi’nin hemen karşısında İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibine özel bir röportaj verdi. Burada, Türkiye’nin enerji politikaları ve gelecekteki projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, Sakarya gaz sahasında gerçekleştirdikleri keşfin büyüklüğüne dikkat çekerek, “Sakarya gaz sahasında Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfini yaptık. Şu anda oradan üretimimiz devam ediyor. Üretimimizi artırarak devam ediyoruz. İlk etapta 10 milyon metreküplük üretime inşallah birkaç ay içerisinde çıkmış olacağız. Bu sayede de 4 milyon üzerinde hanenin doğal gazını kendimiz karşılıyor olacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, ayrıca Houston'da imzalanan önemli bir sıvılaştırılmış doğal gaz anlaşmasından da bahsetti. “Türkiye için önemli bir anlaşmaya imza attık. Uzun dönemli bir sıvılaştırılmış doğal gaz anlaşmasına 10 yıl boyunca Türkiye'ye yaklaşık 1,6 milyar metreküp her yıl gaz getirecek bir anlaşmaya imza attık” diyen Bayraktar, bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

"2050 YILINDA 20 BİN MEGAVAT GÜCE ULAŞMAK İSTİYORUZ"

Yenilenebilir enerjiye ve Türkiye’nin büyüyen enerji piyasasına dikkat çeken Bayraktar, “Türkiye'nin enerji talebi artıyor; bu da yatırım ihtiyacımızı beraberinde getiriyor. Buradaki yatırımcılar, Türkiye’nin istikrarlı bir pazar olmasını çok önemsiyor. Özellikle yenilenebilir enerji alanında her yıl 5 bin megavat yeni güneş ve rüzgar enerjisi eklemeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, nükleer enerji programları hakkında da bilgi vererek, “2050 yılında 20 bin megavat güce ulaşmak istiyoruz. Bu alanda da ciddi bir yatırım fırsatı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bakan Bayraktar, Sakarya gaz sahasında Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfi yapıldığını belirtirken, “Bu sayede dışa bağımlılığımızı azaltıyoruz” diye ekledi. Ayrıca, Türkiye’ye yeni gelen yüzer üretim platformunun da önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca, Oruç Reis sismik gemisinin Somali'ye gönderileceğini ve burada üç tane offshore sahasında lisans aldıklarını dile getirdi. Bayraktar, “Oruç Reis’i birkaç gün içerisinde Somali’ye uğurlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki konuşmasını “tarihi” olarak nitelendiren Bayraktar, “Bu konuşma, Türkiye’nin ekonomik programına ve reformlarına olan ilgiyi artırdı. Somut projelerle dış finansmanın ülkemize geleceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Bakan Bayraktar, İHA ekibini de ziyaret ederek, canlı yayın hizmetleri hakkında bilgi aldı ve ekibi başarılarından dolayı tebrik etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *